zomerkleding 2017

Het duurt niet zo lang meer en de zomer van 2016 staat voor de deur. De vraag wat dit jaar de nieuwe mode, de trends en de speciale items op kledinggebied zullen zijn, speelt dan ook weer volop. New Men willen geïnformeerd worden, zodat ze op tijd hun garderobe kunnen aanpassen.

Zomertrends voor 2016
Een van de trends is de gebreide stropdas. Uiteraard zal ook de geweven stropdas gedragen kunnen worden, maar wie wil laten zien dat hij eigentijds is, kiest uit de collectie gebreide stropdassen. De meer algemene trend is dat de New Men de komende zomer gekleed gaan. Een kostuum of een combinatie van jeans met een mooi, Schots ruitje, colbert zorgen voor het nieuwe uiterlijk. Vanzelfsprekend passen de korte haardracht en mooie schoenen erbij om het ensemble af te maken. Een sjaaltje mag, een hoed is net niet verplicht. Een stijlvolle hoed, die het gezicht niet verbergt is als het kers op de pudding. Als extraatjes zien we een bloem in het knoopsgat en/of een zakdoekje in borstzakje van het colbert.

China look
De zomer van 2016 zal worden gekenmerkt door een speciale kleur voor vesten, truien en jacks. Gebaseerd op de Chinese kimono maakt China blue kans om dè zomerkleur van 2016 te worden. Apart, vol karakter en opvallend mooi. Dit heeft te maken met het gegeven dat de New Men zachte kleuren en fijne stoffen gebruiken voor hun zomerkleding. Stoffen die kleuren als China blue waarderen en tot hun recht laten komen. Een van die kleuren is het zo typisch Engelse mintgroen dat zelfs voor broeken gebruikt wordt. Kleur speelt dan ook een grote rol bij de nieuwe zomertrends. Zo draagt de man bij zijn kostuum met smalle pijp opvallend gekleurde sneakers, waarbij zelfs hier de kleur blauw duidelijk aanwezig is. De broekspijp valt op de sneaker en vanzelfsprekend draagt u geen sokken.

Speels, sportief
De Olympische spelen van Londen hebben hun schaduw achtergelaten, want voor het casual moment is stijlvolle sportkleding de trend. Fluorescerende stoffen en sportbroeken voorzien van opvallend kleurrijke ritsen maken het beeld compleet. Ook bij de zomertrend vallen de zachte, maar wel opvallende kleuren erg op. Kiest u er voor om te combineren, let dan vooral op de trend dat het kleur op kleur moet zijn. Geen mengelmoesje van verschillende kleuren of iets wat bijpassend is, waarbij wit of zwart uiteraard altijd de uitzondering vormen. Trend is dat een combinatie gedragen wordt in dezelfde kleur. Groen bij groen, blauw bij blauw en geel bij geel. Een witte broek met blauw shirt en blauw vest, trui of colbert vraagt om bijpassende blauwe sneakers. Speels, modern, gekleed en vooral met stijl.

Overhemd
Het werd in de zomer van 2015 al een beetje duidelijk dat de Chinese trend een rol zou kunnen gaan spelen. Dat is in 2016 zeker het geval. Niet alleen de duidelijk aanwezige Chinese blue kleur, ook het zogenaamde mandarijn boordje wordt een van de trends. Een klein, opstaand, kraagje siert het shirt. Het kan gewoon gedragen worden. Zelfs onder een colbert. Voor de lefgozer geldt dat een gebreide stropdas wat achteloos rond de kraag gestrikt, zeker mogelijk is. Let wel op dat ook hier de kleur op kleur code geldig is. Wie voor een blauw of wit shirt met Chinese kraag kiest, heeft voordeel bij het dragen van een trui, want de kraag gaat voortreffelijk samen met een trui in een bijpassende kleur. Dat geldt met name bij truien met een ronde hals.

Kleur
Waar de mannenmode soms aan de wat sombere kant zit, met veel zwart – en grijstinten, zal de zomer van 2016 uitbundig worden. De New Men dragen colberts in felle kleuren, waarbij rood zeker niet geschuwd wordt. Kleuren passen natuurlijk perfect bij witte broeken, die smal toelopend op de eveneens gekleurde sneakers vallen. Fris, speels en positief opvallend. Kleuren als rood, koningsblauw, mintgroen of roest lopen dit jaar voorop. Voor de liefhebber zijn zelfs witte sneakers met gouden zool te krijgen.

Ruitje
Voor de wat koudere dagen is een shirt met een ruitmotief natuurlijk altijd een optie. Let daarbij wel op de zachte kleurencombinaties, want zelfs bij de ruit gaat men er dit jaar vanuit dat de New Men zacht van karakter zijn. Blauw en roze gaan bijvoorbeeld samen, net als rood en groen. Een echte New Men is niet bang om gezien te worden en is zeker niet verlegen. Zo zal een gekleed kostuum best glanzend kunnen zijn of voorzien zijn van iets persoonlijks. Denk aan een smalle stropdas als ceintuur. Mode is iets dat leeft. Iedere aanpassing kan een verbetering vormen. Dat wordt echter dan pas duidelijk wanneer anderen de lijn gaan volgen. Een trendy man zoekt wel de grens op, maar zal die niet overschrijden.

Lichaam
Bij mooie kleding hoort een goed gevormd lichaam. Dat hoeft overigens niet per sé een wasbordje (six pack) te zijn. Een van de nieuwe trends is de iets gevuldere man, die de vrouw graag als troetelbeertje ziet. Dat betekent echter geen vrijbrief voor een bierbuik. Het staat voor de goed getrainde man, waaraan te zien is dat hij zijn lichaam verzorgd. Hier hoort gezonde voeding bij, naast zo nu en dan een snack. Hier hoort tevens een speciaal biertje bij of eens een ander drankje dan het vanzelfsprekende fluitje. Mooi zijn vereist planning. New Men surfen met regelmaat even om naar nieuwe trends te kijken. Zo vind je in de webshop van dit jaar steeds de laatste nieuwe mode. Een slimme man houdt altijd rekening met de kosten. Hij koopt de eerste zomerkleding al in maart, want wie iedere maand iets koopt, heeft niet met grote kosten bij de start van de zomer te maken.

Wat koopt de New Man zo al?
Trends bepalen het straatbeeld. De vraag is of de New Men al die trends zo maar moet volgen. U wilt graag elegant gekleed de zomer in. Dus dit jaar geen slippers, T-shirts met opdruk en gewone jeans. Maak het uzelf dan makkelijk en kijk bij www.menofallnations.nl en stel die nieuwe zomergarderobe samen. Overleg met uw partner, kies altijd voor kleuren die bij u passen. Wie een bleke, gevoelige huid heeft, zal eerder voor een wat fellere kleur kiezen. Betekent dat dat wit uitgesloten wordt of is? Durf voor wit te kiezen door te combineren. Witte broek, kleurig colbert, wit shirt met mandarijn kraag en bij het colbert passende sneakers. Durf de nieuwe man te zijn. Want als deze zomer weer voorbij is, komt de spijt om toch niet die ene stap gezet te hebben. Wat dan? Weer een jaar wachten? New Men hebben lef en durven keuzes te maken. Durven ook stijlen ineen te laten vloeien of te mixen. Zitten niet aan een stijl of kleur vast. Ze maken graag gebruik van wat hen wordt aangereikt, van trends, van stijlen en van kleding die ze goed voor de dag laat komen. Verras uzelf, uw partner en vrienden door deze zomer trendy door de mooie weken te slenteren. Er is meer dan genoeg te kiezen en er is voor iedere beurs wel iets te vinden. Dus, waarom nog langer wachten? Laat de zomer van 2016 vandaag al beginnen!

No more articles