Zo word je voor je 30e miljonair

Veel mensen vinden het streven om miljonair te worden al een taboe onderwerp. Om een miljonair te willen zijn voor je dertigste klinkt voor bijna iedereen als een onmogelijk sprookje. Maar het zou geen taboe moeten zijn en het is zeker niet onmogelijk.

Een goed voorbeeld is Grant Cardone, hij was toen hij 21 was klaar met zijn studie en zat in de schulden en tegen de tijd dat hij 30 was, was hij miljonair. Dit zijn de tien stappen die er volgens hem voor zullen zorgen dat ook jij voor je dertigste miljonair kan worden.

1. Volg het geld

In het huidige economische klimaat is het onmogelijk om miljonair te worden door simpelweg elke maand geld weg te zetten op een spaarrekening. De eerste stap die je moet nemen is het verhogen van je inkomen in kleine stapjes en dit blijven herhalen. Volg het geld en uiteindelijk zal dit ervoor zorgen dat je controle hebt over je inkomsten en zal je steeds meer kansen gaan zien.

2. Don’t show off – show up

Wanneer het geld begint binnen te stromen wordt de verleiding misschien wel groot om toch die dure sportauto of dat luxe horloge te kopen. Grant Cardone vertelt dat hij zijn geld niet aan zulke luxe uitgaf totdat zijn investeringen en zijn bedrijf zorgden voor een stabiele stroom van inkomsten. Zorg dat je bekend komt te staan om je harde werken en de prestaties, niet omdat je een grote, dure auto rijdt.

3. Spaar om te investeren, niet om te sparen

Zoals we eerder al zeiden: door elke maand een bedrag op een spaarrekening apart te zetten zul je geen miljonair worden. De enige reden waarom je voortaan geld spaart is om het vervolgens te investeren. Zet het geld apart op een rekening waar je echt niet bij kan en gebruik dit geld zelfs niet in noodsituaties. Door dit te doen dwing je jezelf wanneer je even krap bij kas zit om de stappen uit tip 1 te herhalen en weer je inkomen te verhogen.

4. Vermijd schulden die geen geld opleveren

Zorg dat je nooit in de schulden komt door iets wat je geen geld oplevert. Leen alleen geld als je zeker weet dat de aankoop je zal helpen om winst te maken. Rijke mensen gebruiken het lenen van geld om eist te kopen wat ervoor zal zorgen dat ze weer meer kunnen verdienen. Arme mensen gebruiken leningen om dingen te kopen die rijke mensen alleen maar rijker maken.

5. Behandel geld als een jaloerse minnaar

Miljoenen wensen voor financiële vrijheid, maar alleen degenen die het een prioriteit maken hebben miljoenen. Om rijk te worden en rijk te blijven moet je hier een prioriteit van maken. Geld is als een jaloerse minnaar. Negeer het en het zal jou negeren, of nog erger, op zoek gaan naar iemand die er wel een prioriteit van maakt.

6. Geld slaapt niet

Geld kent geen klok, werktijden, schema’s en vakanties, en jij zou dat ook niet moeten kennen. Geld houdt van mensen die een grote werklust hebben. Vaak kan je juist ook buiten werktijden de beste deals sluiten. Probeer niet het leukste, slimste of gelukkigste persoon te zijn, maar werk harder dan alle andere mensen bij elkaar.

7. Arm zijn heeft geen zin

Iedereen kan zich wel voorstellen dat arm zijn geen pretje is. Elimineer alle ideeën en beelden over dat arm zijn wel oké is. Zoals Bill Gates ooit heeft gezegd:  “If you’re born poor, it’s not your mistake. But if you die poor, it is your mistake.”

8. Vind een begeleider die miljonair is

De meeste van ons zijn waarschijnlijk grootgebracht door de middenklasse of met weinig geld en houden onszelf daarom nog steeds aan de limieten en de ideeën die deze groep heeft. Observeer een miljonair en zie wat voor keuzes hij of zij  maakt en waar de keuzes op zijn gebaseerd. Benader deze mensen en vraag ze als beginnende ondernemer om advies. Juist veel rijke mensen zijn extreem gul met hun advies en kennis.

9. Laat je geld het zware werk doen

Geld verdienen door investeringen is gemakkelijker dan geld verdienen door er zelf hard voor te werken. Laat daarom simpelweg je geld voor je werken. Vaak krijg je er uiteindelijk veel meer voor terug dan dat je hebt uitgeven.

10. Streef voor de 10 miljoen, niet 1 miljoen

de grootste fout die je kunt maken is niet groot genoeg denken. Er is een overschot aan geld in de wereld, maar er zijn maar weinig mensen die zo groot durven te denken. Wees daarom een van de mensen die dit wel doet, en je zult zien waar het je zal brengen.

No more articles