Zara in Venezuela heeft strenge winkelregels

Zie je het al voor je; een winkel die zo populair is dat er strikte regels zijn opgesteld. Dit gebeurd namelijk echt in Venezuela. De winkelketen Zara is daar namelijk zo populair dat het één en al chaos is. Door de drukte daar lijkt het net een hel en wil je eigenlijk zo snel mogelijk gillend wegrennen.

Je zal je vast afvragen: ‘waarom is het daar zo druk?’ Dit komt omdat de wisselkoers hartstikke gunstig is en de prijzen vallen daardoor heel laag uit. En als de Zara er niks aan doet is de winkel elke dag helemaal leeg gekocht en dat willen ze natuurlijk niet. Best wel logisch als je erover nadenkt want eerlijk, wij zouden dat ook massaal gaan doen. Om het shoppen bij Zara dragelijk te maken is er een regel opgesteld dat de consumenten per maand niet meer dan vijf artikelen mogen kopen.

En dan is er daarbinnen nog een regel ontstaan. Drie van de vijf artikelen mogen bestaan uit bovenkleding, zoals bijvoorbeeld tops, truien en lingerie. Het Spaanse bedrijf kon het helemaal niet meer aan, de rijen waren elke dag meters lang. Door deze strenge regels hopen ze dat de winkel rustig wordt en de rijen minder worden. Op deze manier hopen ze ook dat het gunstiger wordt voor toeristen. De Venezolanen zullen wel balen, omdat ze nu wat rustiger aan moeten gaan doen en niet écht los kunnen gaan in Zara…

Wat denken jullie, zou dit nou echt werken? Een familie kan namelijk erg groot zijn…

No more articles