wollen trui pluist

Hoe u kunt voorkomen dat uw wollen trui pluist

Kleding is verkrijgbaar is alle soorten en maten. Er is wat dit betreft werkelijk voor elk wat wils en de mogelijkheden zijn eindeloos. Met alle mogelijkheden die er zijn is het geen enkel probleem om voor uzelf een unieke en herkenbare kledingstijl te combineren. Wat overigens niet wil zeggen dat u er altijd hetzelfde uit zou moeten zien, integendeel zelfs! Er is niets dat u in de weg staat om uzelf iedere dag opnieuw uit te vinden en waar u de ene dag stoer en ruig voor de dag kunt komen, kan dat de volgende dag net zo makkelijk stijlvol en chic zijn. Welke kleding u ook draagt, u stelt het uiteraard op prijs als de kwaliteit van uw kleding constant is. Het is dan ook erg vervelend als bijvoorbeeld uw wollen trui pluist!

Tijdloos en eigentijds tegelijk
Van welke materialen u ook houdt als het om kleding gaat, de keuze is altijd groot. Zeker als u winkelt in de online shop van dit jaar, waar u ieder seizoen weer terecht kunt voor een indrukwekkende en omvangrijke nieuwe collectie. Vanzelfsprekend is de kleding die wij voor u selecteren afgestemd op het seizoen van dat moment (en het eerstkomende jaargetijde). Daarbij verwerken wij altijd de nieuwste trends zoals wij die op de catwalks hebben gesignaleerd in onze collecties. Onze ontwerpers nemen daarbij invloeden uit alle windstreken mee, waardoor steeds weer een aanbod ontstaat dat nauwkeurig aansluit bij wat wij willen zijn: een kledingmerk voor alle mannen. Voor de wereldwijze man van nu, die de begrippen tijdloos en eigentijds moeiteloos weet te combineren in zijn persoonlijke kledingstijl.

Kleding voor iedere smaak
Zoveel mensen, zoveel smaken. Dat geldt zeker op het gebied van kleding. Iedere man heeft weer zijn eigen voorkeuren en u weet zelf het beste welke kleding uw goedkeuring weg kan dragen. Er zijn waarschijnlijk verschillende elementen die een belangrijke rol spelen in uw voorkeuren. In de eerste plaats kunt u daarbij denken aan de pasvorm van een kledingstuk. Waar de ene man de voorkeur geeft aan strakker langs het lichaam vallende kleding, draagt de andere man liever kleding die wat ruimer valt. Dit kan gelden voor broeken en pantalons, maar ook voor shirts, overhemden, colberts et cetera. Ook kleuren zijn een zeer persoonlijke zaak. Er zijn kleuren waarbij u zich prettig voelt en die (waarschijnlijk) de sterke punten in uw eigen natuurlijke ‘kleurenpalet’ extra goed tot hun recht laten komen. Hierbij kunt u denken aan kleuren die de kleur van uw huid, uw haar of uw ogen ondersteunen.

De ideale kleur bestaat niet
Er is niet één kleur die geschikt is voor iedere man. Het is dan ook een misverstand dat zwart bijvoorbeeld altijd goed is. Er zijn immers genoeg mannen wiens natuurlijke kleuren niet optimaal worden onderstreept als ze zwart dragen. Sterker nog, als zwart u niet flatteert, bestaat zelfs de kans dat deze kleur u er vermoeid en ongezond uit laat zien! In dat geval is het uiteraard aan te raden te kiezen voor een basiskleur die wél iets voor u doet. Afhankelijk van uw kleurtype kan dit bijvoorbeeld antraciet zijn, of bruin, (donker)blauw of een andere ‘basic’ kleur. dit jaar is vanzelfsprekend op de hoogte van dit fenomeen en houdt hier rekening mee bij de samenstelling van haar collectie. Wij kiezen ieder seizoen voor kleuren die op dat moment gewild zijn, maar houden ook altijd een bepaald aantal basiskleuren in de collectie, zodat u op ieder moment voldoende keuze hebt.

Tijdloze kleding die ‘blijft’
Bij dit jaar houden we er natuurlijk rekening mee dat iedere man weer anders is, wat betekent dat u in onze webshop altijd kunt slagen als u een nieuwe outfit zoekt. In iedere pasvorm en in een breed scala aan kleuren bieden wij u kleding die enerzijds beslist van deze tijd is en anderzijds een zekere tijdloosheid heeft. Dit laatste aspect maakt dat onze kleding ook volgend jaar nog uitstekend draagbaar is als u dat wenst. Mooie basisstukken blijven altijd te combineren met trendy nieuwe elementen, waardoor u uw garderobe op ieder moment een oppepper geeft. Door dezelfde broek in een volgend seizoen te combineren met een shirt in de nieuwste modekleur, geeft u een outfit nieuw elan. Ditzelfde kunt u toepassen tijdens bijvoorbeeld de feestdagen: door een basisstuk te combineren met een modieus stuk met een feestelijke uitstraling, creëert u een compleet nieuwe ‘look’.

Materiaalkeuze als persoonlijke kwestie
De persoonlijke voorkeuren met betrekking tot kleding werken ook door in de materialen die u het liefste draagt. Net als veel andere mannen herkent u waarschijnlijk wel de voordelen van bijvoorbeeld een stof als katoen. Deze natuurlijke stof, die wordt gemaakt van het witte pluis van de katoenplant, draagt licht en luchtig. Vanwege de natuurlijk herkomst verdraagt de menselijke huid deze stof over het algemeen goed en ontstaat er bijna nooit irritatie. In het assortiment van dit jaar treft u dan ook veel kleding van deze comfortabel dragende stof aan. Of het nu gaat om overhemden, shirts of broeken, katoen is bijna altijd te verwerken tot aangenaam dragende kleding. Uiteraard gebruiken we echter ook andere stoffen voor onze kleding. Een van de natuurlijk stoffen die ook door veel mensen wordt gewaardeerd, is wol, de stof die gemaakt wordt van de haren van de vacht van dieren – meestal schapen.

De isolerende kwaliteit van wol
Hoewel wol in principe gemaakt kan worden van de vacht van uiteenlopende dieren, is het meestal afkomstig van de haren van de schapenvacht. Wol is een bijzonder materiaal, dat zich goed leent als basis voor kleding. Wol is altijd gekroesd, dat wil zeggen dat er veel bochtjes in zitten. Schapen kunnen hierdoor hun warmte goed vasthouden, ook onder barre omstandigheden. Omdat van wol makkelijk garen te spinnen is, zijn mensen het materiaal gaan gebruiken voor kleding en dergelijke. En u kunt zich voorstellen dat u met een wollen trui net als de oorspronkelijke eigenaar van de wol, het schaap, profiteert van de isolerende eigenschappen van dit zachte materiaal. Daarnaast is wol, net als bijvoorbeeld katoen, een natuurlijk materiaal. Dit maakt dat de stof die ermee vervaardigd wordt over het algemeen prettig draagt en ook goed door de menselijke huid wordt verdragen.

Wol voorzichtig wassen
Wol is zoals gezegd prettig om te dragen, maar het is wel een relatief ‘teer’ materiaal dat dan ook met zorg behandeld moet worden als u wilt dat het mooi blijft. Een nogal eens voorkomend probleem met wol is dat het kan gaan pluizen. En als uw wollen trui pluist, is het meteen aanzienlijk minder aantrekkelijk om hem te dragen. Het is goed om te weten dat u wollen truien het beste zo weinig mogelijk kunt wassen. Kies er liever voor om de trui regelmatig te luchten. Als uw wollen trui toch aan een wasbeurt toe is, kijk dan goed op het label in de trui en volg de wasvoorschriften nauwkeurig op. Was de trui zeker niet warmer dan het voorschrift aangeeft en was de trui nog liever op de hand. Ondanks dat het label vaak meldt dat machinewas mogelijk is, is de kwaliteit van een wollen trui het meest gebaat bij de mildste behandeling. Kies voor de handwas een speciaal wolwasmiddel en gebruik lauwwarm water. Na het wassen kunt u de trui beter niet droog proberen te wringen; laat hem bij voorkeur liggend drogen.

Wat te doen met pluizen?
Wollen kleding die op de juiste manier behandeld wordt, blijft langer mooi. Hopelijk stelt u het pluizen van de wol (ook wel ‘pillen’ genoemd) hiermee zo lang mogelijk uit. Toch is en blijft wol gevoelig voor dit fenomeen, tenzij de wol is behandeld met een speciale enzymoplossing met alkali die ervoor zorgt dat de ‘schubben’ van de draad niet open gaan staan. Ook de toepassing van zogeheten ‘lowpilling’ wol kan het pluizen van de wol beperken. Mocht uw wollen trui of een ander kledingstuk van wol onverhoopt toch gaan pluizen, dan kunt u de pluisjes te lijf gaan met een speciale pluizentondeuse, die de pluisjes als het ware van de trui afscheert. U kunt een dergelijk apparaatje kopen bij een zaak voor huishoudelijke artikelen.

Volop combineren met uw wollen trui
De collecties van dit jaar bevatten altijd een ruime keuze als het om warme truien gaat. Ons assortiment biedt u een passende trui voor iedere gelegenheid, van effen truien in uw favoriete basiskleuren tot truien met verschillende motieven of in de trendy kleuren van het seizoen. Stuk voor stuk items waar u, mits u de tips uit dit artikel toepast, lang plezier van kunt hebben in de koudere tijden van het jaar. Naast truien biedt onze collectie u ook altijd volop mogelijkheden om te combineren. Wilt u een bijpassend shirt voor onder een trui, of hebt u liever een overhemd? Ook een broek die qua stijl en kleur aansluit bij de trui van uw voorkeur vindt u zonder problemen in de kleding die wij ieder seizoen weer voor u selecteren.

U vindt het bij dit jaar
dit jaar is een merk waar u zich als man van de wereld bij thuis voelt. Wij zien het als onze uitdaging om kleding te ontwerpen voor de eigentijdse man die graag goed voor de dag komt. Wij bieden mannen uit iedere windstreek kleding die naadloos aansluit bij hun eigen, unieke stijl, in kleuren en modellen die de huidige modetrends weerspiegelen. U hoeft maar even rond te kijken in onze webshop om te beseffen dat u bij dit jaar altijd slaagt!

No more articles