wollen kleding

Waarom wollen kleding kopen
Wat zou voor u een reden kunnen zijn om wollen kleding te kopen? Is het misschien de uitstraling, het robuuste, de pure natuur? Sommige mensen zullen bij de term ‘wol’ al snel denken aan het beroemde Tesselse schaap uit een vroegere televisiereclame, die weliswaar ging over een ander wollen product in plaats van kleding. Maar waar het product van gemaakt is, is blijven hangen. Wol is verder van nature warm en isoleert uitstekend. Ook na een stevige regenbui, welke u vast weleens meemaakt in Nederland, blijft wollen kleding doen wat het moet doen: u beschermen tegen de kou. Bovendien gaat wollen kleding een leven lang mee. Dit sterke materiaal is in principe niet stuk te krijgen; wat zou een schaap moeten, wanneer hij na elke keer langs het gaas schuren, een gat in zijn wollen vacht had? Vanzelfsprekend volgt er bij de fabricage van dergelijke kleding een compleet productieproces, waarbij een nog sterkere combinatie wordt gecreëerd waarmee uw kledingstuk wordt gevormd. Met wollen kleding kunt u voor de dag komen, bij welke gelegenheid dan ook. Al gaat u op chic of casual, voor een zakelijk gesprek of een lunchafspraak met vrienden; wol kan altijd.

Vanzelfsprekend is elk wollen kledingstuk weer anders en tegenwoordig vinden er in de fabriek allerlei moderne technieken plaats, die maken dat het wol van nu nog veel meer aankan. Maar vindt u de oude jas van uw grootvader terug en wilt u deze zelf nog dragen, dan is het in principe alleen nog een kwestie van vermaken en passen. De kleur van de jas zal behouden blijven, mogelijk behoeft de jas hier en daar een nieuwe knoop? De kledingmaker weet er wel raad mee; iemand die al enige jaren thuis is in kleding, heeft beslist ook ervaring met deze duurzame stof.

Wol geeft warmte wanneer nodig, maar is tegelijkertijd koel wanneer het lichaam daar om vraagt. Deze unieke stof vormt zich naar uw eigen temperatuurverschillen.

 

Wat is er leuk aan wollen kleding
Naast het feit dat u prima voor de dag kunt komen met alle soorten wollen kledingstukken, valt er ook nog eens eindeloos te combineren met verschillende stoffen. Zo is een wollen sjaal natuurlijk altijd goed bij een jas van hetzelfde materiaal. Maar er zijn tegenwoordig diverse soorten garen, waarmee gebreid wordt. Hierdoor past er al snel een sjaal bij uw jas, maar houdt er altijd rekening mee dat wol chic staat. Een kleurige das of omslagdoek staat altijd mooier dan wanneer uw jas ook al eenkleurig is. Heeft uw jas daarentegen meerdere kleuren of een patroon, dan is een eenkleurige das een uitstekende keuze.

Wollen truien kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met een deftige das om uw hals. Dit staat sowieso netter dan het gewoon zo laten zoals u het had, toen u nog met uw beste vrienden aan het lunchen was. Gaat u nu voor een zakelijke afspraak? Een dergelijke das biedt uitkomst. Wollen truien bieden wij met ritssluiting, knoopsluiting en kleine V-hals. Combineert u het met een keurig overhemd, waarvan de manchetten en de kraag zichtbaar zijn.

U kunt bij ons kiezen tussen zuiver scheerwol, een mengeling van wol met acryl of met katoen, maar ook polyester wordt in onze kledingstukken verwerkt. Waar zuiver scheerwol nog weleens wil kriebelen, terwijl andere mensen weer slecht tegen acryl kunnen, bieden wij exclusieve wollen kleding dat beslist niet kriebelt. Draagt u anders katoen onder het wol, dan bent u verzekerd van én een fantastische uitstraling én een prettige aangelegenheid.

Een wollen jas gaat goed samen met warme handschoenen en een eventuele pet. Zelfs hoeden passen bij wol. Neemt u een voorbeeld aan de vroegere acteur Humphrey Bogart. Een hoed maakt het plaatje af. Dankzij de volledige voering van al onze jassen, dragen de wollen jassen comfortabel en kunt u deze praktisch tijdens alle seizoenen dragen. Zelfs op een warme zomeravond, bij een wandeling langs het strand. Een langere wollen jas is perfect tijdens een onverwachte regenbui en een korte jas biedt een uitstekend toonbeeld ter vervanging van uw colbert. Dankzij een grotere kraag doet de jas aan als onderdeel van uw kostuum. Maar dit geldt ook andersom; uw blazer kan dichtgeknoopt gemakkelijk als buitenjas dienen, al is het vanzelfsprekend natuurlijk voor niet te lange tijd. Onze mantels zijn ervoor gemaakt om in elke weersverandering maar in elk geval buiten gedragen te worden. Zo gelden deze regels voor een colbert voor binnenshuis.

Polyester wordt vaak aan wollen kledingstukken toegevoegd als versteviging van bepaalde gedeeltes. Zo bieden wij truien die zich uitstekend lenen als werkkleding. Daar waar u het nodig heeft, bieden de verstevigde delen extra comfort en zekerheid dat het niet zo snel stuk zal gaan. Juist bij de schouders, voor op de borst en achter op de rug, maar vooral ook bij de ellebogen, zijn de verstevigde stukken aangebracht. Bovendien staat polyester ook nog eens voor verwarmen en kunt u dergelijke truien vaak in weer in wind dragen, zonder hier nog eens een jas overheen aan te moeten trekken.

Wat nog meer een voordeel is aan wol, is dat het niet regelmatig gewassen hoeft te worden. Even buiten luchten is vaak al voldoende, bij vieze luchtjes kan een verfrissingsspray worden gebruikt. Hangt u de wollen kleding weg, bergt u het dan nooit op in plastic maar doe er een katoenen hoes omheen. Plastic is namelijk ideaal voor motten en dat zou zonde zijn van deze schitterende kledingstukken. Kleinere wollen kledingstukken kunnen vaak wel met de hand gewassen worden, maar moeten ten alle tijde met beleid behandeld worden. Voor het zekere kunt u het beste uw delicate kleding naar de stomerij brengen.

Een dunnere wolsoort is lamswol, dat ideaal is om te dragen tijdens warmer weer. Lamswol is vaak terug te vinden in truien en voelt heerlijk zacht aan. Voor de mannen verkopen wij handschoenen en sjaals van het heerlijk zachte lamswol. Waar bij vrouwenkleding het lamswol veelal wordt gebruikt in pasteltinten, vindt u voor de mannen juist de basic kleuren. Grijs, zwart, donkerblauw en zwart met wit is wat wij u bieden. Past u er ook meteen een hippe rondgebreide Barts beanie bij?

Een dikkere wolsoort die in ons assortiment voorkomt, is de wol afkomstig van een bepaalde soort lama. Dit heet Alpaca wol. Deze wolsoort kriebelt van zichzelf niet zoals de meeste andere wolsoorten doen en behoeft daarom weinig bewerking. Omdat deze wolsoort een thermisch karakter heeft, is het ook nog eens verkoelend in de zomer. Andere voordelen van deze soort wol zijn dat het een zijde glans heeft en dat het van nature 11 basiskleuren kent. Alpaca vindt u bij ons onder andere in truien voor in de winter.

U zult echte wol altijd herkennen aan het feit dat het niet snel vervormt. Bovendien is het antistatisch, waardoor ook pluizen bijna niet mogelijk is. Behandelt u uw wollen kleding met beleid, dan krijgt u er jarenlang plezier voor terug.

 

Waarom kleding van dit jaar
De merknaam zegt eigenlijk al genoeg; deze kleding is er voor alle mannen, in welke gewenste maat dan ook. Ieder mens is verschillend en ook elke man heeft zijn eigen wensen wat kleding betreft. Waar de een de trui met verstevigde delen daadwerkelijk enkel en alleen gebruikt tijdens zijn werk in de buitenlucht, handelt de ander in zo’n zelfde kledingstuk het zakelijk gesprek af. Het hangt er maar net vanaf wat voor werk u doet natuurlijk. Of naar wat voor soort gelegenheid u gaat. Wat verder staat voor ons merk, is de veelzijdigheid in kleuren, stoffen en dessins. Wij gaan met de tijd mee en passen dan ook de meest hippe effecten, zoals contrasterende kleuren in hetzelfde kledingstuk, toe.

Verder betaalt u bij ons nooit teveel, er gelden altijd bepaalde kortingen. U bestelt gemakkelijk online en betaalt via de meest veilige mogelijkheden. Uw bestelling wordt bezorgd door het postbedrijf DHL, dat ook op zaterdag aan huis bezorgt. U krijgt van ons een bevestiging, zodra het pakket is verstuurd naar uw opgegeven adres. Omdat ons merk in verschillende shops verkrijgbaar is, kunt u vaak bij meerdere reguliere winkels de kleding retourneren. Bent u niet tevreden, laat het ons dan in elk geval weten. Wij gaan alles in werking stellen om het u als klant zo prettig mogelijk te maken. Wij willen natuurlijk graag dat u nog eens terugkomt, online of in de reguliere winkel. Neemt u ook eens een kijkje op onze eigen Facebookpagina, hier vindt u de meest recente berichten over dit jaar.

 

No more articles