wit overhemd zwarte stropdas

Een wit overhemd met zwarte stropdas

Lang geleden waren een wit overhemd en een zwarte stropdas typisch voor bij een begrafenis. De rock and roll veranderde heel wat in onze wereld. Zo ook het dragen van de combinatie wit shirt met zwarte stropdas. Het werd echte trendy kleding en is dat eigenlijk tot op de dag van vandaag gebleven.

Basiskleding
Er is nog een tweede reden om altijd minimaal een wit shirt en een zwarte stropdas in de kast te hebben. Ze zijn geweldig om te combineren. Een wit shirt past overal bij en een zwarte stropdas kan ook op een shirt in een andere kleur gedragen worden. Het best werkt het om een smalle – en een leren zwarte stropdas te bezitten, want daarmee dekt u bijna iedere combinatie af. Naast deze twee kledingstukken is tevens een zwarte pantalon aan te bevelen, aangezien die eveneens bij alles te combineren is. Dat geldt net zo voor elegante zwarte schoenen en een zwart colbert. Op die manier ontstaat een soort basiscollectie die heel ondersteunend werkt.

Kleuren
Kleuren hangen sterk met de persoon samen. Niet iedereen kan alles dragen en niet iedereen ziet er leuk uit in het zwart. Het helpt om een kleurenschema te laten maken dat bij uw persoonlijkheid past. Zo heeft iedereen een aantal vaste kleuren die hij niet moet dragen of juist wel. Zwart, grijs, wit en blauw vormen zo’n beetje een uitzondering, aangezien dat kleuren zijn die bij iedereen passen en uitstekend gecombineerd kunnen worden. Het is best leuk om te zien hoeveel kleurschakeringen deze basiskleuren hebben. Er zijn werkelijk tientallen kleuren grijs, zoals een bestseller ons heeft doen inzien. Voor zwart geldt dat de stof, de manier waarop de stof gewoven is en eventuele extra’s zoals glans een rol spelen. Een mooie glanzende zwarte broek is echt anders dan een doffe zwarte jeans. Waarbij geldt dat beide op zich mooi kunnen zijn, maar niet zo maar te combineren.

Wit
Zo is wit ook niet altijd wit. Het kan zacht wit zijn, of licht ecru. Het kan gewoon wit of glanzend zijn. Met een motiefje of vooral niet. Een wit shirt is in heel wat modellen te koop. Voor een chique kostuum neemt u een ander model dan voor een smoking. We kennen witte shirts met een mandarijnen kraag -opstaand kraagje-, met een gewone kraag, met een trendy kraag, die grote stropdassen genoeg ruimte biedt. Of met een nauw gesloten kraag, bedoeld voor dunne stropdassen. Een shirt met knoopjes aan de zijkanten van de kraag is bedoeld voor casual gebruik en niet om onder een kostuum aan te trekken. Het valt dus niet mee om het juiste witte overhemd aan te schaffen. Over het algemeen is het advies om er in ieder geval drie, en dan met duidelijke verschillen, aan te schaffen en ze, regelmatig, te vernieuwen om te voorkomen ouderwets gekleed te gaan.

Jaargetijden
Het weer is vermoedelijk het onderwerp waarop we het meest kritiek uitoefenen. Feit is dat we blij zijn met onze vier jaargetijden. Want voor ieder kwartaal is er andere kleding. Zo loopt niemand met een winterjas in de zomer of in een T-shirt door de sneeuw. Een voordeel van een shirt met korte mouwen is dat het ook onder een colbert gedragen kan worden. Mits, uiteraard, de kraag passend is. Wie goed gekleed door het leven wil gaan, hoeft niet super duur gekleed te zijn. Het gaat om drie dingen
1. goed combineren
2. schone, verzorgde kleding
3. bijpassende kleding.
Neem een T-shirt als voorbeeld. Draagt u een T-shirt onder uw overhemd, dan moet de kraag ervan stevig zijn en niet opgerekt. Dat laatste ziet er zeer onverzorgd uit. Dat staat gelijk met iemand die perfect gekleed is, terwijl de schoenen nog nooit gepoetst zijn en de kleur aan de voorkant weggeschuurd is. Kleding moet daarnaast bij het jaargetijde passen. Een zomers wit hemd verdraagt een los hangende stropdas beter dan wanneer deze combinatie onder een prachtig winters kostuum gedragen wordt. Een mooie trui kan een wit shirt in de herfst mooier maken, terwijl een over de schouders geslagen zomerse trui net te veel zijn kan.

Combineren
De moderne man weet als geen ander dat de combinatie van kleding hem er goed op laat staan. Mocht u niet zeker weten wat bij elkaar past, kijk dan eens bij sites als dit jaar om idee├źn op te doen, raadpleeg uw partner of maak gebruik van blogs over herenkleding. Kleuren moeten, zoals dat zo mooi heet, complementair zijn. Ze mogen nooit schreeuwerig zijn of vloeken. Zo zal een paarse broek en een oranje shirt de handen niet op elkaar krijgen. Terwijl dat wel zal gelden voor een grijze broek, een wit shirt, de zwarte stropdas en een tweed colbert in groen en bruin.

Strijken
Om mooi te zijn, moet u lijden. Dat spreekwoord hoeft u niet letterlijk te nemen. Alhoewel, mooie kleding vraagt om verzorging. Denk aan regelmatig wassen, altijd strijken en goed opgevouwen of opgehangen in de kledingkast een plekje geven. Strijken is een werkvorm waar veel mannen een hekel aan hebben. Misschien helpt het om te bedenken dat de mooiste kleding er ongestreken uitziet alsof u net uit bed gestapt bent. Zet leuke muziek op, kijk goed naar de temperatuur die de kleding verdragen kan en ga rustig aan de slag. Hoe beter gestreken en gevouwen, hoe frisser en mooier komt ze later uit de kast. Nog beter is uiteraard om de overhemden op een kledinghaak te hangen, mits u daar de plaats voor hebt. Op die manier zal een shirt nooit vouwen hebben bij het aantrekken.

Coolectie
Neen, dit is niet verkeerd geschreven. Natuurlijk gaat het om uw kleding collectie. Een collectie moet echter regelmatig opgefrist en vernieuwd worden. Alleen op die manier kunnen New Men ook cool zijn en blijven. Om die coolectie op te bouwen, helpt het om met enige regelmatig, bijvoorbeeld een keer per 4 weken even bij sites zoals www.menofallnations.nl te kijken wat er nieuw is. Wie regelmatig een item aanschaft, voorkomt dat hij op een gegeven moment urenlang moet shoppen en veel geld uit moet geven. De moderne man zorgt er voor dat zijn coolectie bij de tijd is, niet onnodig veel geld kost en precies bij zijn type past. Hij koopt kleding die gemaakt is van natuurlijke materialen, die van een goede kwaliteit is en die duurzaam is. Hij zal zijn vrienden adviseren dat goede voorbeeld te volgen. Waarbij als vaste regel geldt, dat voorkomen moet worden dat twee personen hetzelfde dragen. Dit kan overigens ook voorkomen worden door te beslissen allemaal hetzelfde shirt te kopen en naar feesten te dragen. Die verbroedering mag de hele wereld gerust zien.

Stropdas
Tot slot de zwarte stropdas. In de loop der jaren wordt een stropdas smal, breed, breder en weer smaller. Zwart kan glanzend zijn, mat of gewoon zwart. Het materiaal verschilt regelmatig. Zo zal de gebreide stropdas een van de trends van deze zomer worden. Welke stropdas het ook wordt, was hem zo nu en dan even in een sopje, hang hem ergens om te drogen, strijk hem met ondersteuning van een wit vochtig doekje en u zult er heel veel plezier van hebben.

 

No more articles