Wildfox kiest voor de Barbie look voor Resort 2014

Barbie is heel lang het heersende schoonheidsideaal geweest. Later kwam er veel kritiek op deze pop omdat ze onrealistische lichaamsverhoudingen heeft en op deze manier een verkeerd beeld schetst van wat schoonheid is. Ondanks dat Barbie door veel mensen niet meer als perfect wordt beschouwd, is ze toch echt een grote inspiratie voor vele winkels en merken.

Jeremy Scott begon met de Barbie-trend door tijdens de Moschino fashion show de modellen verkleed als Barbie’s de catwalk op te sturen. Ook de modeketen Forever 21 haalde haar inspiratie voor de nieuwe collectie uit deze pop. En nu showt het merk Wildfox de Resort 2014 collectie, en drie keer raden op welk speelgoed Wildfox de collectie heeft gebaseerd?

Shirt met I Love Ken, de houterige pose op een knalroze auto en de poedel laten geen twijfel over: opnieuw is Barbie een inspiratiebron voor een modemerk. De modellen Marethe Hopland en Kirby Griffin zijn als twee Barbiepoppen te zien in de foto’s voor de nieuwe Resort 2014 collectie. Qua kleuren zien we natuurlijk veel felroze, maar ook pasteltinten en wit en zwart. Zelfs de make-up van de modellen is Barbie-inspired door de roze lippen en de grote, open ogen.

Bekijk de foto’s van de Resort 2014 collectie van Wildfox hieronder:

 

Wildfox Resort 2014

No more articles