wat is scheerwol

Waarom scheerwol?

Kleding die goed zit, lekker aanvoelt en die je mooi maakt, is vaak moeilijk te vinden. Niet voor niets shoppen vrouwen graag, want op die manier krijg je het beste overzicht van wat er alles te koop is en wat je voor jouw geld kunt krijgen. Bij mannen ligt dit vaak iets moeilijker, want zij zitten niet meteen te springen om winkel in, winkel uit te lopen om iets van hun gading te vinden. Voor hen is het internet de uitvinding van de eeuw, want nu kunnen ze vanuit hun luie stoel op zoek gaan naar mooie kleding. Een voorwaarde is dat ze dan ook een beetje weten van welke materialen hoogwaardige kleding gemaakt is. Neem bijvoorbeeld scheerwol, een van die prachtige producten die van een kledingstuk iets buitengewoons kunnen maken.

Wat is scheerwol?
Wol wordt gemaakt van de vacht van dieren. Wij kennen vooral de schapenwol, maar er zijn ook mensen die de haren van hun hond verzamelen om die als wol te gebruiken, terwijl op andere plaatsen in de wereld wol gemaakt wordt van kamelenhaar, van de lamavacht of van de vacht van de yak. In Nederland geldt dat wol van Texelse schapen als een hoogwaardig product gezien wordt. Deze wol vinden we daarom vaak terug in wollen dekbedden. Dat heeft veel te maken met de zachtheid en met de hoge isolatie van wol. Daarnaast is wol goed in staat vocht op te nemen en vast te houden, zonder dat er zo’n nat, klef gevoel ontstaat, iets wat een dekbed ten goede komt.
Scheerwol is wol die niet beschadigd is, die heel zacht aanvoelt en die een heerlijk comfort biedt. Scheerwol wordt gemaakt door schapen te scheren en de onbeschadigde haren te gebruiken om wol van te maken. Scheerwol is te herkennen aan het internationale wolmerk. Hiermee wordt aangeduid dat het wol is die voldoet aan de High Environemental Quality (HEQ) ofwel dat het een duurzaam product is en dat het een topproduct is dat aan alle kwaliteitseisen voldoet.

De nadelen
Vaak begint men met de voordelen die een product heeft. Bij wol is het echter veel makkelijker om eerst de nadelen te noemen, aangezien dat het er zo weinig zijn. Echte scheerwol kan niet zo maar in de wasmachine, want dan krimpt het kledingstuk. Ze kan ook niet chemisch gereinigd worden, omdat dat de structuur vernielt. En voor sommigen geldt dat ze kriebelt op de huid. Dit is overigens veelal te voorkomen door een voering te gebruiken. Meer nadelen zijn er niet of het zou moeten zijn dat echte scheerwol een heel lang leven beschoren is.

De voordelen
Wol bevat lanoline. Dat is een soort vet dat het schaap beschermt tegen vocht en kou, doordat het water niet laat doordringen tot op de huid, maar vast houdt en door schudden van de vacht weer los laat. Doordat scheerwol bestaat uit niet beschadigde haren, bevat ze ook deze lanoline. Dat helpt tegen nat worden. De lanoline stoot min of meer het vocht af. Natuurlijk geldt dit niet bij een stortbui, maar zelfs dan voelt een natte scheerwollen broek anders aan dan een natte katoenen broek. Een tweede voordeel is dat wol goed isoleert en dus zal een scheerwollen broek beter beschermen tegen kou. Op de derde plaats is het een product dat zacht en glad aan voelt. Scheerwol voelt als een babyhuid, lekker zacht en strak. Een scheerwollen broek vertoont ook na uren zitten geen rare vouwen of kreukels, maar blijft in haar vorm zitten. Daarnaast heeft ze een hoog draagcomfort, want scheerwol is licht van gewicht. Dit voordeel komt extra naar voren bij een trui of een colbert. Een ander voordeel is dat het een product is dat stijl en klasse herbergt. Wie in een scheerwollen broek, colbert, vest of trui verschijnt, zal meteen positieve aandacht trekken. Het is een erkend luxe product, dat zijn geld meer dan waard is. Tot slot geldt dat de lanoline en de structuur van de wol ook nog helpt wanneer iemand iets morst of knoeit en dat op uw kleding terecht komt. Vaak is een simpel doekje voldoende om het weg te wissen en vlekken te voorkomen.

Reinigen
Zoals reeds gezegd moet u met scheerwol voorzichtig omgaan wanneer het gereinigd moet worden. Gelukkig heeft het product als eigenschap dat goed luchten, schudden en met een kledingborstel reinigen uitstekend helpt om een pantalon of colbert er weer fris uit te laten zien. Wees wat terughoudend met het gebruik van water bij de oppervlakte reiniging, want de alkaline kan de vezels op den duur beschadigen. Kies er liever voor om zo nu en dan de kleding bij de reiniging af te geven voor een opfris beurt. Veel wasmachines hebben een speciaal programma voor wollen producten. Dit is zeer geschikt voor truien en vesten, minder voor broeken en zeker niet voor colberts. Kleding van zuivere scheerwol kunt u het best op 30 graden wassen of nog beter, met de hand wassen. Gebruik daarbij een speciaal wolwasmiddel of badgel om de draden niet te beschadigen.

Chique
Scheerwol is een chique materiaal. Daardoor is het tevens een product voor de speciale gelegenheden. Het zou echter jammer zijn om het daarbij te laten. Kleding van echte scheerwol geeft namelijk een gevoel van bijzonderheid, van vrijheid. Het voelt goed, past goed, is maatvast, lekker warm, kreukt niet en slijt nauwelijks. Het is een investering waarvan u lang plezier kunt hebben. Het zou jammer zijn om zo iets moois in de kast te hangen, wachtend op die speciale momenten. Bij dit jaar vindt u scheerwollen producten die ook uitermate geschikt zijn voor het alledaagse gebruik, want waarom zou u slechts zo nu en dan vorstelijk gekleed gaan? Een andere mythe die we graag willen ontkrachten is dat scheerwol een product voor de oudere heer zou zijn. Niets is minder waar, want waarom zou een jonge man geen mooie scheerwollen vest kunnen dragen of een gekleed colbert? Deze kwaliteitsproducten passen perfect in de trends van de laatste jaren, waarbij met name het element chique een belangrijke rol speelt. Een scheerwollen colbert in combinatie met een mooie jeans biedt naast een goed gevoel ook een mooi beeld.

Natuurlijk product
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons leven. Dat geldt voor voeding, voor het gebruik van natuurlijke energiebronnen en dus eveneens voor onze kleding. Goedkope kleding is vaak gemaakt van synthetische materialen. Naast het feit dat de productie van deze stoffen vervuilend is, geldt ook dat ze vaak snel hun vorm verliezen. Natuurlijke, duurzame, producten zoals scheerwol dragen bij aan een schonere wereld. Ze worden gemaakt van materialen, die tijdens de productie geen vervuiling met zich mee brengen. Mede dankzij initiatieven zoals Cradle to Cradle zijn we in staat wol op natuurlijke wijze te verven, zonder gebruik te maken van chemicaliĆ«n die de natuur aantasten. Ook geldt dat scheerwol na gebruik hergebruikt kan worden, bijvoorbeeld doordat het in een tweedehands kledingwinkel verder verkocht wordt. Scheerwol kan prima een tweede – en soms zelfs een derde leven leiden. Wie kleding aanschaft die van scheerwol gemaakt is, weet dus dat hij een duurzaam – en verantwoord product koopt.

Waarom nog wachten?
Eigenlijk is alles gezegd wat er over scheerwol gezegd moet worden. Dus, waarom zou u nog wachten? Kijk maar eens op www.menofallenations.nl wat er zoal te koop is en durf in het diepe te springen door een product aan te schaffen dat van zuivere scheerwol gemaakt is. Wedden dat het daar niet bij blijft! Het product verkoopt zich namelijk zelf. Bij een prachtige scheerwollen pantalon denkt u niet aan dat schaap in de wei dat er zo vies uit zag. Of misschien juist wel, want had u gedacht dat die smoezelige vacht omgetoverd zou kunnen worden in zo’n prachtig product? Laten we eerlijk zijn en erkennen dat het gebruik van een scheerwollen product al een tweede leven geven is, want die wollen vacht heeft eerst het schaap beschermd tegen weer en wind en zal dat nu bij u doen. Geniet van een product dat zowel op de huid en wanneer u er over streelt er superzacht en glad aanvoelt. Dat graag gedragen wil worden en als het zo ver is, als een soort van tweede huid aanvoelt. Dat licht van gewicht is, dat door mensen om u heen herkend en erkend wordt en dat een hele reeks aan positieve eigenschappen aaneen rijgt.

Scheerwol als trend!
Nog even voor de trendgevoelige heren. Scheerwol kent een lange geschiedenis. Vroeger werd het ook wel een Engels colbert of tweed genoemd. Het werd gezien als een product voor de rijken en de adel. Gelukkig is die tijd voorbij en is het een product geworden waar iedereen volop van kan genieten. Scheerwol is tijdloos en biedt iedere man de kans om bij welke trend dan ook er verzorgd en stijlvol uit te zien. Scheerwollen producten zijn makkelijk te combineren en bieden steeds dat gevoel iets moois, iets aparts te dragen. Alleen jeans en T-shirts zonder opdruk kennen deze voordelen, aangezien ook zij tijdloos en geschikt voor iedere moment zijn. Hoe geweldig is dan combinatie van deze drie altijd trendy producten met een mooi shirt wel niet? Waarbij geldt dat al deze producten, en nog veel meer leuke kleding, te vinden zijn bij www.manofallnations.nl.

 

No more articles