Wat dragen we deze winter?

Iedere seizoenswisseling is het weer even schrikken: wat moeten we aan? Waar kun je de komende herfst en winter nu nog prima in lopen en wat kan echt niet meer? Dit najaar komen er weer een paar trends heel duidelijk naar voren.

Jassen: oversized graag!
De winterjas is straks oversized, met een mooie grote kraag erop. De vrouwelijkheid straalt er niet echt vanaf, sterker nog: we kunnen het zelfs een beetje mannelijk noemen. Trendy winterjassen zijn het komende seizoen niet of nauwelijks getailleerd. Je komt ze in allerlei lengtes en van allerlei materialen tegen. Met oversized bedoelen we niet alleen ‘te groot’, maar vooral dat de jassen van veel volume zijn.

Je kunt ook denken aan wijde, lange capes. Ben je daar niet zo van? Dan is een bikerjack of een parka ook nog steeds in de mode. Wat trouwens opvalt: veel jassen hebben geen sluiting. Je maakt de jas dan dicht met een dunne, koordachtige riem. Zo’n jas hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn, kijk maar eens bij de sale op Winterjassen.com.

Nep en grof
We zien het komende seizoen veel nepbont terug met allerlei verschillende kleuren en printen. Waar nepbont vroeger alleen maar voor de jas en de kraag was, zie je het nu ook veel terug in tops. Voor wie niet zo gek is op bont, zelfs niet als het nep is: je kunt altijd nog breien.

Dat is weer helemaal hip. Dus als je een beetje kunt breien, heb je daar alleen maar voordeel van. Haal de breipennen en het wol maar weer tevoorschijn en ga aan de slag met een trui, sjaal of muts. Dat hoeft helemaal niet lang te duren, want grove breisels mogen het komende seizoen weer. Waarom nepbont? Kijk hier maar eens.

Prints
Hoera voor de bloemen, die mogen namelijk nog even blijven. We kennen ze nog uit de modetrend voor het voorjaar. Alleen de kleuren veranderen wel voor het komende seizoen. Modeketens drukken de bloemen nu af op donkerkleurige en zwarte achtergronden. Dat zie je zelfs terug in de winterjassen.

Voor de rest blijven ook diagonale strepen, fotoprints, abstracte prints en dierenprints nog even in het modebeeld. Natuurlijk mag je al die prints met elkaar mixen, zolang het maar een mooi geheel wordt.

Jaren ‘40
Vraag oma maar eens hoe de jaren ’40 eruit zagen, want dat komt ook weer helemaal terug. Denk bijvoorbeeld aan een cirkelrok en een A-lijn. Die combineer je perfect met bijvoorbeeld een warme winterjas. Zo heb je toch het beste van beide werelden. Het doet ons een beetje denken aan wat meiden in de Oost-Europese landen in de winter dragen. Daar zijn rokken in de winter bijna een must.

No more articles