Wait what: Yves Saint Laurent jurk geveild voor €119.000

Danielle Luquet de Saint Germain, zij was de eigenaresse van de bijzondere Yves Saint Laurent jurk. Haar privé haute couture collectie werd afgelopen maandag geveild, de Yves jurk ging voor een goed prijsje onder de hamer.

De collectie van Danielle bestaat uit 12.000 kledingstukken en accessoires van Yves Saint Laurent, Claude Montana, Azzedine Alaïa, Paco Rabanne, Thierry Mugler en Christian Lacroix. Deze collectie is daarmee één van de belangrijkste privé collecties.

De lange jurk van Yves Saint Laurent was duidelijk de jackpot. Dit prachtpareltje leverde maar liefs 118.750 euro op. De jurk komt uit 1968 en is gemaakt uit zwarte mousseline, is doorzichtig bij de borst en is versierd met struisvogelveren.

“Yves Saint Laurent heeft de jurk voor mijn lichaam ontworpen. Hij creëerde naargelang de inspiratie die hij kreeg van zijn mannequins. Ik heb ze indertijd met blote borsten gepresenteerd tot verbazing van de verzamelde wereldpers”, vertelde Danielle.

Zelf was ze niet bij de veiling aanwezig, “Het is te pijnlijk om al die jurken te zien vertrekken. Deze collectie is de rode draad doorheen mijn leven. Maar ik heb de middelen en de energie niet meer om er mij over te ontfermen.”

Bekijk de foto’s van de jurk hier!

No more articles