Wait what: Viktor & Rolf opent ‘onzichtbare’ store in Parijs

Een onzichtbare winkel? Maar hoe moet je dan de winkel überhaupt vinden? Nee de flagshipstore van Viktor & Rolf in Parijs is niet werkelijke onzichtbaar. In plaats daarvan is het complete interieur bedekt onder een kleur. De muren, vloeren, stoelen, trappen, kleedkamers en ga zo maar door. Werkelijk het complete interieur is bedekt onder een grijs laagje vilt.

Door het interieur van de store aan de Rue Saint-Honoré compleet te bekleden met grijs vilt wilden de ontwerpers alle aandacht bevestigen op de collecties. “We wilden een winkel creëren die bijna niet aanwezig is,” vertelt Rolf Horsting aan Women’s Wear Daily (WWD). “Winkelen is leuk als het een persoonlijke ervaring en privé-aangelegenheid is.”

De kleur grijs is gekozen als referentie naar Viktor & Rolf’s eerste collectie in 1993, die volledig bestond uit grijze ontwerpen.  Het modebedrijf is niet van plan om het hierbij te laten. Ze willen minimaal nog vier andere winkels gaan openen. Aan WWD vertellen de ontwerpers dat naast Parijs ook Londen, New York, Tokio en Los Angeles op de planning staan.

Viktor & Rolf bestaat dit jaar twintig jaar en heeft in 150 verkooppunten wereldwijd.

No more articles