Wait what: ongesteld t-shirt van American Apparel

American Apparel komt vaak in het nieuws met haar shocking advertenties en kledingstukken. Meerdere campagnes zijn door de Advertising Standards Authority (ASA) afgekeurd vanwege ongepast beeldmateriaal.

En American Apparel haalt het mode nieuws weer. Deze keer is er een kleine rel ontstaan over het zogenaamde ‘Power Period’ t-shirt.

De grafische afbeelding is gemaakt door de 20-jarige kunstenares Petra Collins, wie ooit heeft gewerkt in een American Apparel als verkoopmedewerker. Petra wilde een taboe onder de aandacht brengen. “Ik ben erg geïnteresseerd in de cultuur van tegenwoordig, zo doen we er alles aan om ons post-puberale lichaam te verbergen. Ook is ons geleerd om de menstruatie cyclus te haten en we hebben het nooit over masturbatie. Ik besloot om dit taboe onderwerp op het t-shirt te visualiseren zodat iedereen het kan zien.”

Wat vind jij van het t-shirt en de statement van de kunstenares? Zou jij dit t-shirt dragen?

Het gevolg van de rel is dat het t-shirt alleen in Amerika te koop is en niet in Europa. Het Power Period t-shirt heb je omgerekend voor €23,41 en kan je hier bestellen. De helft van het aankoopbedrag gaat naar het vrouwelijke kunstcollectief The Androgynous.

No more articles