Wait what: Karl Lagerfeld aangeklaagd wegens discriminatie

Karl Lagerfeld is van mening dat vollere vrouwen niet op de catwalk thuishoren. Dit vertelde mister Chanel in een interview met een Franse talkshow. Na de uitzending kreeg hij veel negatieve reacties en werd hij zelfs voor de rechter gesleept!

“Niemand zit te wachten op volle vrouwen op de catwalk.” vertelde Karl, fan van Cara Delevingne, in de talkshow Le Grand 8. Hij meende zelfs dat de curvy vrouwen medeverantwoordelijk zijn voor het overheidstekort van Frankrijk.

Deze uitspraken werden als discriminatie opgevat door de Franse actiegroep Belle. De vrouwen achter deze belangenstichting voelen zich belle, ronde, sexy et je m’assume; mooi, rond, sexy en tevreden. “We zijn ziek van de uitspraak, beledigingen van celebrities moeten stoppen.” vertelt de woordvoerder aan Daily Mail.

Belle neemt juridische stappen naar aanleiding van de uitspraken. Ook zijn er inmiddels ruim 500 handtekeningen getekend van vrouwen die hun aanklacht steunen.

Zelf was Karl Lagerfeld in 2001 ruim veertig kilo zwaarder! Je zou dus denken dat hij weet waar hij over praat… Wat vind jij van zijn opmerkingen?

No more articles