Wait what: fashion in 2025

Grote modeketens zullen de komende twaalf jaar bloeien, voorspelt het ING Economisch Bureau. De bank deed onderzoek naar de modebranche in 2025. Behalve fast fashion is er nog een weg voor modeondernemers: duurzaamheid.

Het ING maakte twee scenario’s voor de future. De economische situatie in het Westen blijft breekbaar met relatief weinig groei en Fast fashion bedrijven breiden uit buiten Europa, maar zien tegelijkertijd ook concurrenten uit Azië hun thuismarkten binnendringen.

Het bezit van kleren wordt juist minder belangrijk, maar duurzaamheid van kleren juist belangrijker. Ook technology zal veel influence hebben in de modebranche.

De webshops zullen juist blijven doorgroeien, denkt ING. Wel is het volgens de bank important dat online shops nadenken over hun retourbeleid. Niet passende clothes and shoes kan tot een hogere retourpercentage en meer kosten zorgen. Future Solution? Virtuele kleedkamers maken om het aantal retourzendingen te laten dalen. Can u imagine? Virtueel in een kleedhokje kleding passen.

Fashion Insider is in ieder geval benieuwd naar de future of fashion.

 

 

No more articles