Wait what: de Burberry-ruit mag legaal gekopieerd worden in China

Op dit moment heeft Burberry nog het ‘alleenrecht’ op de bekende ‘Haymarket’ ruit van het merk, maar daar komt in China heel snel verandering in. De Chinese autoriteiten hebben namelijk besloten dat de bekende Burberry-ruit straks legaal gekopieerd mag worden in China.

De Chinese autoriteiten vinden dat het merk de laatste jaren niet vaak genoeg de ruit gebruikt heeft en daarom vinden zij dat heel China het mag overnemen. Burberry laat dit natuurlijk niet zomaar gebeuren en is in hoger beroep gegaan tegen de beslissingen van de Chinese autoriteiten.

“De Burberry-ruit is een geregistreerde trademark, die alleen door ons gebruikt mag worden. Maar toch gebruiken andere merken de ruit zonder toestemming hiervoor te hebben,” aldus het modehuis.

“Burberry neemt altijd de strengste maatregelen tegen diegenen die de ruit zonder toestemming gebruiken. We zijn er zeker van dat het hoger beroep serieus wordt genomen.”

Wij zijn benieuwd of het hoger beroep serieus wordt genomen of dat we binnenkort heel China vol zien hangen met de ‘Haymarket’ ruit.

No more articles