Wait what: Arnhem Mode Biënnale stopt

Het doek is gevallen voor de Arnhemse Mode Biënnale. Het grote mode-event in Holland heeft ook dit jaar verlies geleden doordat er niet genoeg betaalde bezoekers waren. Het is nog niet duidelijk hoeveel betaalde bezoekers er zijn geweest, maar de organisatie rekende op 35.000 entreekaarten. Ondanks dat de bezoekersaantal hoger was dan voorgaande jaren, bleef de gemeente zitten met een tekort van 160.000 euro. Dit bedrag is voor het grootste deel ontstaan tijdens de editie in 2011. Toen bleef Moba achter met een tekort van 225.000 euro. Nu is het bedrag 160.000 euro.

Voor de editie van dit jaar werd trendwatcher Lidewij Edelkoort benoemd als curator om met  het thema ‘Fetisjisme’ nieuw leven in het mode-event te blazen. Maar door de tekort van die vorige editie lukte de organisatie niet om de schulden weg te werken en heeft de gemeente besloten om de jaarlijkse editie niet meer door le laten gaan.

Omdat veel van dat geld bestemd is voor lokale bedrijven die voor hun service niet door Moba betaald zijn, zal de gemeente van Arnhem het tekort aanvullen. Net als in 2011 die ook toen door de gemeente is betaald.

Wel heeft Moba plannen om een ander mode-evenement te maken voor Arnhem, maar dat zal niet plaatsvinden voor 2016.

To be continued…

No more articles