Wait what: app die ons laat weten hoe schadelijk onze make-up eigenlijk wel niet is

Ben jij je bewust van wat we allemaal op ons gezicht smeren? Of kijk je uberhaupt wel eens op de achterkant om te checken wat er in make-up zit? Wij op de redactie geven toe dat we dit niet weten of doen. Wat we wel zeker weten is dat we vast niet de enige zijn.

Door middel van een meter laten de makers van de applicatie Think Dirty ons weten welke schadelijke stoffen er in make-up zitten. Ze laten niet alleen weten welke schadelijke stoffen het zijn maar ook hoe schadelijk ze zijn. Op de verpakkingen staan namelijk vaak stoffen waarvan we die niet eens kunnen uitspreken maar die toch heel schadelijk zijn. Zo laat de applicatie ons weten welke stoffen giftig zijn of zelfs kankerverwekkend zijn.

In de database zijn ruim 1.600 merken en ruim 60.000 producten opgenomen. Wat de makers van de make-up producten van de app vinden is nog niet bekend maar wij zijn er best blij mee. Helaas moeten Android gebruikers nog even wachten maar wellicht dat je de iPhone van je vriendje kan lenen als je jouw make-up gaat checken. Wil jij meer weten over de app? Bekijk de website hier. Wij hebben de makers van de app Think Dirty hieronder voor je op een rijtje gezet:

Lily Tse – Founder and CEO

Tom Mullen – Developer

Sergey Litovchenko – Developer

Kimberlyn Zasadny – Marketing and Product Intelligence Assistant

No more articles