Wait what: American Apparel in opspraak

De Amerikaanse modeketen American Apparel is opnieuw in opspraak vanwege een nieuwe reclamecampagne, waarin een 22-jarig model uit Dhaka topless te zien is met de tekst ‘Made in Bangladesh’ over haar borsten. Shocking!

De woorden ‘Made in Bangladesh’ verwijzen volgens American Apparel naar de vrouw, niet haar jeans. Met deze advertentie wil American Apparel de attention vestigen op de goede arbeidsomstandigheden van het bedrijf. Al haar kleding is namelijk gemaakt in downtown LA en not in Bangladesh. Waar veel andere modeketens hun kleren vandaan halen.

Maar volgens critics probeert het merk met de foto juist het lichaam van het model te verkopen, zo meldt Daily Mail. American Apparel, die opgericht werd in Canada in 1989, is een kledingmerk dat door de jaren heen regelmatig kritiek krijgt. Zo kreeg het eerder kritiek omdat de paspoppen in een store in New York waren voorzien van een enorme bos met schaamhaar. Verder kreeg het merk veel kritiek toen het een 62-jarige model liet poseren voor hun nieuwste lingeriecampagne.

Het is nog te vroeg om te zeggen wat voor soort reacties de laatste advertentie zal trekken, but chances are dat dit niet het laatste is wat we van American Apparel gaan horen.

No more articles