Volgende show van Chanel is in het kasteel van Sound of Music

Het kasteel van de Sound of Music? Ja, je weet wel, Slot Leopoldskron, waar al de Von Trappjes zo prachtig stonden te zingen tijdens de Sound of Music. In die dromerige setting van dit heerlijke rococo kasteel in Salzburg wordt de Métiers d’art collection van Chanel gepresenteerd.

Wacht even, wat is de Métiers d’art collection van Chanel ook alweer? Deze collectie is een ode van Chanel aan het vakmanschap van alle mensen die in het atelier van het modehuis werken. Dat is bijvoorbeeld verenmaker Lemarié en Lesage, de werkplaats die de borduursels levert. En de collectie die voor hen gemaakt wordt levert ieder jaar een prachtige show op.

Maar Karl zou Karl niet zijn als hij de show niet ieder jaar op een andere plek zou houden. Zo was de show vorig jaar in Dallas, in 2012 in Edinburgh en werd de show in 2011 in Parijs gehouden; allemaal plekken waar Coco Chanel iets mee had. Wat ze heeft het Salzburg en Slot Leopoldskron? De rococo stijl waar zij zo van hield natuurlijk! En laat dit slot nu nét bekend staan als de mooiste van heel Oostenrijk.

Met een beetje geluk komt er ook een livestream van de show en kunnen we mee genieten op 2 december. En anders verschijnt er vast een zeker een filmpje op youtube zodat wij achteraf toch nog een beetje mee kunnen genieten.

Tot die tijd kan je je vermaken met de show van vorig jaar:

Bron foto: Slot Leopoldskron

No more articles