Video: waarom volgen we trends?

Waarom volgen we trends? Waarom kleden wij ons zoals wij ons kleden? Wat is mode eigenlijk? Dit zijn vragen waar je na het kijken van de documentaire ‘It’s in the Sky’ antwoord op zult krijgen. Regisseur Sarah Domogala deed onderzoek naar trends en maakte hier deze poëtische film over.

De reden van het maken van de film begon bij een persoonlijke verandering van Sarah. Van de één op andere dag besloot ze zich niet meer vrolijk te kleden in zwierende jurkjes en drukke printjes, maar ging ze voor strakke zwarte kleding. Waarom?, vroeg ze zichzelf af. Dit was het begin van haar onderzoek naar mode en trends.

Sarah: “Voor mijn onderzoek ben ik vrouwen gaan interviewen die ik puur op basis van hun kleding van de straat heb geplukt. Ze kleden zich hetzelfde als ik, maar betekent dat dat we nog meer overeenkomsten hebben? Het bleken bijna stuk voor stuk vrouwen van rond de dertig, met een vrij of creatief beroep, zelfvertrouwen en een volle agenda. In de film ga ik verder op zoek naar wie we zijn, waarom we voor deze simpele, sobere kleding kiezen en hoe we op zoek zijn naar een plek in de wereld.”

In deze documentaire laat Sarah ons zien dat mode zoveel meer is dan alleen kleding. Het is dus zeker een kijkje waard!

De documentaire werd gister op tv uitgezonden, de herhaling wordt zaterdag 26 oktober uitgezonden om 11:45 uur op Nederland 1. De documentaire is ook online te bekijken.

No more articles