turquoise broek combineren

Stijlvol combineren met een turquoise broek

Turquoise is een van de kleuren van nu. De modewereld heeft bespeurt dat de tint een adapterend karakter heeft en daarom heel prettig combineert met een heleboel andere kleuren. Met het aanschaffen van een broek in turquoise opent u een scala aan combinatiemogelijkheden met overhemden, T-shirts, polo’s, vesten en blazers die zich in u klerenkast of walk-in bevinden. dit jaar staat voor creatief denken bij het samenstellen van elke outfit en niet vrezen om grenzen te verleggen. Turquoise broeken passen helemaal in deze trend.

Turquoise en andere tinten
Als kleur heeft turquoise geen strakke afbakening. De naam van de kleur is gebaseerd op de tint van het mineraal turquoise (turkoois) dat een blauwgroene uitstraling heeft. Hoewel de officiële verhouding 70% blauw en 30% groen is zult u in kleding uiteenlopende soorten turquoise tegenkomen, die soms wat meer naar groen en soms wat meer naar blauw neigen. Voor het combineren met andere kleuren maakt de gradatie echter weinig verschil. Een turquoise broek kunt u behalve met de neutrale kleuren wit, zwart en de vele grijstinten ook onbevreesd combineren met stijlkleuren zoals goudbruin, cognac, marineblauw, cobalt (intens blauw), geelgroen en donkergroen. Maar ook een shirt of blazer in roze, bordeaux of een andere in het oog springende kleur kan prettig aansluiten op een broek in turquoise. Alleen zult u bij dergelijke combinaties wat behoedzamer te werk moeten gaan door bijvoorbeeld ook een wit of grijs kledingitem in de outfit op te nemen.

Een turquoise broek voor casual gelegenheden
Een vlotte jeans, chino (katoenen broek) of short in turquoise past perfect bij vrijetijdsactiviteiten en sportieve gelegenheden. De frisse uitstraling van de kleur zal ongetwijfeld invloed hebben op de manier waarop anderen u karakter beoordelen. U zult als een open, creatief, prettig en makkelijk aanspreekbaar persoon overkomen. Deze positieve impressie bij anderen zal er vervolgens voor zorgen dat u, bewust of onbewust, uw manier van doen hierop zal instellen. “Kleren maken de man” is een klassiek spreekwoord dat bij dit jaar nog altijd hoog in het vaandel gedragen wordt. Voor casual gelegenheden bieden we een ruim assortiment slim-fit en regular-fit turquoise broeken, in uiteenlopende modellen en kleurgradaties. Ze kunnen stijlvol gecombineerd worden met een wit of grijs overhemd, T-shirt of polo bij vrijetijdsactiviteiten en sportieve evenementen. Probeert u ook eens een vlot geelgroen, bruin of blauwpaars truitje op een slim-fit turquoise short of jeans. De bovenkleding hoeft u trouwens niet per se effen te houden maar mag ook streep- of blokmotieven in verschillende kleurcombinaties hebben. U zult er ook hier voor moeten waken dat de kleurtegenstellingen niet te scherp zijn.

Een turquoise broek op de werkvloer
Als modebewuste man mag u ook op de werkplek een statement maken. Als er nou wel of geen dresscode bestaat, is een pantalon of jeans in turquoise altijd wel een elegante optie. In bedrijven en kantoren waar de kleding voorschriften wat losser zijn kunt u met vrijwel alle tinten turquoise aan de slag. Voor werkplekken waar de dresscode wat formeler is komen de donkere tinten beter tot hun recht. Een bijkomend voordeel van een donkere tint turquoise is dat u collega’s niet makkelijk het idee krijgen dat u dezelfde broek vaker aan hebt. Voor de bovenkleding op een turquoise broek heeft u veel combinatiemogelijkheden met ‘overhemden plus blazer of colbert’ en met ‘shirts plus blazer of colbert’. Qua schoeisel is het over het algemeen veiliger om bij turquoise broeken de schoenkleur neutraal te houden: wit, grijs, zwart, bruin of een type blauw dat goed aansluit bij het blauwgroen van de broek. Vrijwel alle types herenschoenen, veterschoenen, gespschoenen, boots, instappers en sneakers passen bij turquoise, zolang het model van de broek het type schoen toelaat.

Turquoise broeken voor formele gelegenheden
De kleding tijdens formele gelegenheden wordt steeds vaker bepaald door een dresscode. Op uitnodigingen voor dansfeesten, bruiloften of gala gelegenheden zult u haast standaard een dresscode vermeld zien staan, variërend van smart casual tot super chic. In de collectie turquoise broeken van dit jaar vindt u voor elke dresscode tal van representatieve modellen.

Smart casual of casual chic is een van de meest gangbare dresscodes van het moment. Het houdt in dat u netjes gekleed wordt verwacht maar niet in pak hoeft. Voor een dergelijke elegante outfit kan een van nauwkeurig maatwerk voorziene pantalon of stijl-jeans in turquoise gecombineerd worden met een feestelijk colbert. Voor bruiloften is een wat gematigde kleur colbert (wit, beige, grijs, bruin, donkerblauw of zwart) over het algemeen een betere keuze. Het is immers niet de bedoeling dat u meer aandacht krijgt dan de bruidegom. Voor party’s kunnen frisse tinten (zilver, groen, geelgroen, bordeaux, indigo of anders) zowel voor het colbert als het overhemd gebruikt worden. Uw creativiteit is de grens. Voor themafeesten biedt turquoise een handig voordeel. Zowel wanneer blauw als wanneer groen de hoofdkleur van de dresscode is zit u goed met een broek in turquoise.

Bij super chic als dresscode wordt verwacht dat u in een net pak verschijnt. In tegenstelling tot de black tie dresscode bent u bij super chic niet gebonden aan zwart of donkerblauw als kleur voor het pak. U hebt ook de ruimte om bijvoorbeeld een donker turquoise pak aan te hebben of de turquoise pantalon te combineren met een zwart, donkergrijs, donkerblauw of ander donker gekleurd colbert. Het overhemd zal doorgaans wit moeten zijn en de schoenen behoren altijd zwart te zijn. Een gala evenement mag niet op een dansfeest lijken.

Onze extensieve collectie turquoise broeken
dit jaar is geïnspireerd door plaatsen en mensen over de hele wereld. De eerste turquoise gekleurde natuurstenen kwamen eeuwen geleden via Turkije naar Europa, waardoor de Franse naamgeving turquoise (uit Turkije) ontstond. Het mineraal dat gelijkenis vertoont met edelstenen wordt reeds duizenden jaren in verschillende culturen als de brenger van geluk of talisman beschouwd. In de 21ste eeuw kan de kleur ook voor u voorspoed brengen. In de uitgebreide collectie dit jaar broeken in turquoise vindt u modellen volgens de laatste modetrends. Strak uitgesneden slim-fit pantalons, perfect afgewerkte zakelijke broeken, ontspannen regular-fit of slim-fit chino’s, sportieve en nette jeans voor elke gelegenheid en stijlvolle shorts in een reeks aan stoffen. De turquoise tint in ons assortiment broeken varieert breed tussen licht en donker, en in de verhouding tussen blauw en groen. Wat de broeken gemeen hebben is dat ze met de uiterste zorg en met een deskundig oog voor detail ontworpen en gefabriceerd zijn. De webshop van dit jaar biedt u alle ruimte om comfortabel een modebewuste keuze te maken, en met elke turquoise broek plenty nieuwe combinatiemogelijkheden uit te denken.

 

No more articles