trui met elleboogstukken

Een trui met elleboogstukken: sportief en modieus

Een trui met elleboogstukken is praktisch, modieus, smaakvol en geschikt voor iedere man. Hier leggen wij u uit wat u allemaal kunt doen met dit veelzijdige kledingstuk.

Voor wie is een trui met elleboogstukken geschikt?

Wie een trui met elleboogstukken draagt, laat zien dat hij waarde hecht aan zijn kleding. U trekt niet zomaar wat aan maar let op de details, ook aan de achterkant van de mouwen. Een trui met elleboogstukken is daarom bij uitstek geschikt voor mannen met gevoel voor mode en stijl.
Daarnaast zegt een man die een trui met elleboogstukken draagt, dat hij let op kwaliteit. Want zo’n trui met verstevigde ellebogen gaat lang mee. Immers, de eerste plek waar een normale trui slijt, is op de ellebogen en die zijn bij een trui met elleboogstukken verstevigd met (kunst)leer. Een man kan zijn trui met elleboogstukken daarom jaar in jaar uit blijven dragen.
Tenslotte is een trui met elleboogstukken gewoon een fijn kledingstuk dat u zeker vaak zult dragen. Het is een kledingstuk voor elk seizoen en elke gelegenheid, afhankelijk van de andere kledingstukken waarmee u het combineert.

Geschiedenis van de trui met elleboogstukken: armoe en sport

Vroeger waren elleboogstukken op de mouwen van een trui een teken van armoede. Een trui werd jarenlang gedragen en alleen bij de ellebogen sleten de mouwen na een paar jaar door. In plaats van de trui weg te gooien en een nieuwe te breien, verstevigde een degelijke huisvrouw de mouwen met elleboogstukken. Het liefst gebruikte ze daarvoor stevig leer en daarna kon de trui weer jaren mee.

Dit deed ze met name bij kinderkleding, sportieve kleding en herenkleding die in huiselijke kring gedragen werd. Het idee dat een nette volwassen getrouwde man in een trui met elleboogstukken de straat opging, was absoluut ondenkbaar! Gezien de ontwikkeling dat mensen steeds minder hun kleding gingen repareren maar vervingen door nieuwe, verdwenen geleidelijk de elleboogstukken volledig uit het straatbeeld. Elleboogstukken waren tot voor kort dan ook uitsluitend nog te zien bij stoffige jasjes van kamergeleerden, bij tuinmensen, klusjesmannen en bij enkele sportieve outfits.

Maar in Engeland bleven de elleboogstukken wel degelijk zichtbaar. Met name de mouwen van sportkleding voor heren uit de gegoede klasse worden nog steeds verstevigd met leren elleboogstukken. Bij de traditionele Engelse outfits van kleding voor paardrijden, golfen en de jacht, behoren veelal jassen, vesten en truien met leren elleboogstukken op de mouwen. En de echte gegoede aristocraat droeg die sportieve kleding de hele dag. De modieuze truien met elleboogstukken van tegenwoordig hebben hun oorsprong in die Engelse buitensportkleding van vroeger.

Inmiddels zijn de tijden veranderd. Van een kledingstuk voor kinderen, armen en Engelse heren is de trui met elleboogstukken veranderd in een modeartikel voor elke man. En dus zien we sinds enkele jaren de trui met elleboogstukken op steeds meer plaatsen opduiken bij outfits op straat en in het openbare leven. Van het kenmerk van stoffige jasjes van kamergeleerden, zijn de elleboogstukken uitgegroeid tot een modedetail voor mannenkleding bij uitstek.

Een trui met elleboogstukken: degelijk en sportief

Voorheen kon een trui met elleboogstukken eigenlijk nooit in het openbare leven, alleen thuis in informele sfeer. Dat is inmiddels wel veranderd. Mooie kleding van goede kwaliteit kan immers altijd.

Vanwege zijn geschiedenis doet een moderne trui met elleboogstukken denken aan de traditionele Engelse plattelandsmode. Een man die een trui met elleboogstukken draagt, heeft daardoor de uitstraling van degelijke sportiviteit. Hij straalt uit dat hij oog heeft voor kwaliteit en gaat voor robuuste kleding die lang mooi blijft.

Het is een kledingstuk voor een man die houdt van buiten zijn, hout hakken, vuurtje stoken en van het maken van lange tochten door de natuur, lopend of op de motor. Dat is het beeld dat hij uit wil dragen ook en juist als hij in een modieuze outfit in de stad werkt achter zijn laptop. De elleboogstukken zijn een sportief statement. Dit ben ik, een sportieve man met een persoonlijke stijl en gevoel voor detail.

De beste combinaties voor diverse gelegenheden en seizoenen

Een trui met elleboogstukken staat goed bij elke man die zich sportief en modieus kleedt op een persoonlijke manier. De trui is bovendien op vele manieren te combineren en zo geschikt voor elke gelegenheid. U kunt de trui zowel gewaagd modern als ook degelijk sportief combineren. Hier enkele tips voor goede modieuze combinaties:

  • Modieus in de winter: een man die een gewaagde modieuze outfit wil dragen in de winter combineert bijvoorbeeld een eenvoudige wollen trui met elleboogstukken met stevige schoenen met felgekleurde sokken en een wijde bandplooibroek in een mooie kleur, en maakt zijn outfit af met een sjaal en een zonnebril.
  • Modieus in de winter (2): of hij combineert juist een opvallende effen of veelkleurige wollen trui met elleboogstukken met een zwarte of blauwe jeans boven hoge sneakers of stevige schoenen met sokken. Ook hierbij natuurlijk een sjaal en een zonnebril.
  • Modieus in de zomer: in de zomer combineert hij een katoenen effen of veelkleurige trui met elleboogstukken met sneakers zonder sokken en iets te korte jeans of een korte broek en maakt zijn outfit af met een donkere zonnebril en een hoed.
  • Als accent bij dagelijkse kleding: ook een man met een minder gewaagde stijl die leren schoenen, sokken en gewone jeans draagt, staat een trui met elleboogstukken goed. Door de elleboogstukken krijgt elke dagelijkse outfit een opvallend en persoonlijk karakter.
  • Netjes op kantoor: verrassend is het als een man onder zijn nette kantoorjasje een dunne trui met elleboogstukken draagt. Gaat tijdens een overleg het nette jasje uit, komt er een modieuze trui met elleboogstukken van onder vandaan. Dat is een geweldig statement waarmee een man ook op kantoor zijn individuele smaak en stijlgevoel kan laten zien.

Kortom: een trui met elleboogstukken leent zich bijzonder om zowel normale als gedurfde combinaties te maken waarmee u kunt laten zien wie u bent en wat u wilt uitstralen.

Truien voor alle seizoenen

Truien worden met name gedragen op de koudere dagen in de herfst en de winter. Voor een trui met elleboogstukken is dat niet anders. Een donkere trui met elleboogstukken boven een donkere bandplooibroek, wollen sokken en sportieve stevige schoenen, is een grote modetrend van dit moment. Een dikke wollen sjaal maakt uw outfit helemaal af.

Maar dat betekent niet dat er geen truien zijn voor de lente en de zomer. Alles hangt af van het materiaal en de kleur van de trui. Een lichtgekleurde of felgekleurde katoenen trui met elleboogstukken, gecombineerd met een lichte katoenen broek of jeans en sneakers zonder sokken, is bij uitstek geschikt voor de lente en de koelere dagen in de zomer.

dit jaar verkoopt al deze soorten truien in onze webshop.

Soorten truien met elleboogstukken

In onze webshop van dit jaar verkopen we vele soorten truien met elleboogstukken. Let u bij het bekijken van de vele modellen op de volgende aspecten:

  • Materiaal: acryl en wol is warm, katoen is koel en mengsels zitten daartussenin. Daarnaast neemt wol goed vocht op en is het koel in de zomer. Een wollen trui kan eigenlijk altijd, zomer en winter!
  • De vorm van de hals: mannen hebben over het algemeen een uitgesproken persoonlijke voorkeur voor een ronde hals, een kleine of grotere V-hals of een polokraag. Gelukkig bestaan alle vier de typen truien ook in de variant met elleboogstukken.
  • Effen of meerkleurig: wilt u een effen trui of met opdruk, geruit of gestreept of met brede gekleurde banen? Het is allemaal even mooi. Bedenk wel dat een effen trui gemakkelijker te combineren is met vele broeken en jassen. Aan de andere kant is een trui met opdruk, ruiten of strepen een goede afwisseling en een uiting van uw individuele smaak.
  • Kleur: de truien zijn verkrijgbaar in vele kleuren, dus ook in de kleur van uw smaak.
  • Maat: evenzo zijn de truien verkrijgbaar in vele maten, dus waarschijnlijk ook in uw maat.

Waar koopt u een trui met elleboogstukken?

Voor een trui met elleboogstukken bent u bij de webshop van dit jaar aan het juiste adres. De webshop van dit jaar heeft vele modellen in voorraad, zowel van wol, acryl, katoen, als van gemengde materialen. Bovendien zijn de truien verkrijgbaar in vele kleuren, zowel effen als met motieven, en met diverse halslijnen.
Bestel nu in onze webshop de trui van uw voorkeur!

No more articles