tricot kleding

Tricot kleding van dit jaar

Tricot is een machinaal gebreide stof. Als tricot erg fijn en dicht op elkaar is gebreid is dit niet altijd goed te zien. Staat het toch in het etiket en is de stof rekbaar, dan kunt u er vanuit gaan dat het hier echt om tricot gaat. Voor het machinaal breien van de tricot stoffen wordt over het algemeen katoen of een katoenmenging gebruikt, maar nylon en wol kunnen ook prima in de tricot breisels worden verwerkt. Zelf tricot breien op breinaalden is mogelijk, kies dan voor de tricotsteek. Tricotstoffen zijn populair en worden veel verwerkt in kleding en aanverwante artikelen. De reden hiervan is dat tricot rekbaar is en door de manier van breien prima eigenschappen bezit. Kledingstukken gemaakt van tricot behouden lange tijd hun vorm, zijn eenvoudig te reinigen en hebben vochtopnemende en ademende eigenschappen. Deze kenmerken zijn er verantwoordelijk voor dat wij regelmatig kledingstukken van tricotstoffen in onze collectie opnemen. Tricotstoffen worden niet alleen gebruikt om t-shirts en truien te vervaardigen, maar ziet u tegenwoordig ook terug in blazers en overhemden.

Tricot in de zomer
Zomerse temperaturen zorgen ervoor dat we het snel warm hebben en daarom het liefste t-shirts en broeken met korte pijpen dragen. Moet u representatief voor de dag komen dan is het belangrijk dat kleding snel droogt en niet gaat flodderen. Kleding van tricot heeft deze eigenschappen en is in staat om lichaamsvocht op te nemen en snel af te voeren. Vooral tijdens warme dagen is het daarom verstandig om te kiezen voor een tricot-shirt of -hemd. Moet u werken, combineer dan uw polo-shirt met een nette broek. Gaat u voor casual rol dan de broekspijpen van uw katoenen broek een stukje omhoog en combineer dit met één van de leuke tricot t-shirts die wij in het assortiment hebben. In ons zomer-assortiment vindt u behalve korte broeken en zwemshorts ook sportieve zomerjassen en bodywarmers waar wij tricot in hebben verwerkt.

Tricot in de herfst
In deze tijd hebben wij vaak de behoefte aan een extra laagje kleding. Dit laagje hoeft niet dik te zijn maar moet wel extra isoleren. Hierbij kunt u denken aan een fijne trui, een vest of een bodywarmer. Een stoere sjaal van tricotstof die goed combineert met je jas is altijd een goede aankoop. Kleding gemaakt van tricot bewijst zijn dienst in deze periode met wisselende temperaturen. Een aansluitend shirt van gebreid tricot onder een overhemd of een lekkere warme trui met capuchon over een shirt met lange mouwen. U leest het, tricot is een veelzijdige stof, en daarom heel geliefd bij onze kledingontwerpers. De rekbaarheid en het isolerende vermogen zijn eigenschappen die vooral in de herfst goed van pas komen. Het zit niet snel te heet, maar isoleert voldoende als dat nodig is. Bent u op zoek naar een kledingstuk van tricot breisels, kijk dan in onze collectie bij de shirts, truien, vesten, sweatblazers- en jacks

Tricot in de winter
In deze tijd heeft u kleding nodig met een isolerende werking. Warme gebreide mutsen in tricotsteek, sjaals, handschoenen en dikke wintersokken. Zoals u wellicht begrijpt worden gebreide tricotstoffen in deze koude tijd veel gebruikt in onze kleding. Voor een extra isolerende werking kiezen onze ontwerpers regelmatig voor een tweede laagje of voering. Dat is namelijk een uitstekende manier om tricot breisels wind- of waterdicht te maken. Tricot kledingstukken houden op die manier warmte extra goed vast zodat u ze ook in hele koude periodes graag aantrekt. In de tricot winterstoffen vindt u een hoog percentage wol en acryl. Het voordeel hiervan is dat het snel droogt. Een goede eigenschap als het gaat om gebreide handschoenen, een sjaal of een muts die vochtig is geworden door sneeuw of ijs.

Tricot in de lente
De lente laat zien hoe veerkrachtig de natuur eigenlijk is. Na veel kou en lage temperaturen komen bloembollen uit en vormen zich opnieuw knoppen aan de bomen. Zelf gaat u natuurlijk ook met de tijd mee en die dikke winterjas hangt u voorlopig achterin de kast. Ook in deze tijd is tricot prettig om te dragen. Een zacht vest over een onberispelijk overhemd of een zachte trui over een casual blouse. Heeft u behoefte aan een extra isolerend laagje, kies er dan voor om een tricot t-shirt in bijpassende kleur onder het overhemd of de blouse te dragen. Een extra bodywarmer of gilet waarin tricotstoffen zijn verwerkt kan nodig zijn tijdens de frissere dagen die de lente voor ons in petto heeft. Tijdens deze periode zijn veel mensen geneigd om extra op hun gewicht te letten en vaker te sporten. Dit heeft te maken met de zomer die steeds dichterbij komt en waarin we onszelf graag van onze beste kant laten zien. In onze ruimte collectie vindt u sportieve artikelen die zijn gemaakt van tricot breisels. Warme joggingbroeken, vesten met een capuchon en aansluitende shirts zijn nog maar een kleine greep.

Tricotstoffen met ingebreid patroon of print
Kleding in tricotstof is niet alleen in effen kleuren te koop. Deze fijne rekbare stof wordt ook veel gebruikt om een mooie print, patroon of afbeelding op aan te brengen. De hoeveelheid rek in de stof is hierbij van belang, maar vormt over het algemeen geen belemmering. Van kleine fleurige patronen tot grote letters, in feite is alles mogelijk. Er zijn echter ook tricotstoffen met ingebreide patronen. Omdat tricot machinaal wordt gebreid is dit uiteraard mogelijk, maar uiteraard veel kostbaarder dan het bedrukken van een fijne effen tricotstof. In onze collectie vindt u beide voorbeelden.

Kwaliteitscontrole, behandeling en onderhoud van tricot stoffen
Tricot stoffen worden eerst gecontroleerd op kwaliteit, voordat er een kledingstukken voor ons modemerk van worden gemaakt. Indien nodig krijgen de tricot stoffen een extra behandeling tegen pluizen en voor behoud van kleur. Thuis doet u natuurlijk uw uiterste best om de tricot kledingstukken zo lang mogelijk mooi te houden. Om dit te bereiken wast u de kledingstukken binnenstebuiten en gebruikt u wasmiddel zonder bleekmiddel. Uiteraard kiest u voor de laagst mogelijke temperatuur. Centrifugeer kledingstukken van tricot kort en droog ze bij voorkeur liggend op een rekje. Hang tricot kledingstukken nooit in de felle zon om ze te drogen. Onze designers doen hun uiterste best om een mooi kledingstuk van tricot te ontwerpen waar u als gebruiker lang plezier van heeft. Reinigt u het kledingstuk zoals in het etiket staat aangegeven, dan mag u er vanuit gaat dat de stof lang mooi en draagbaar blijft.

Tot slot
Tricotstoffen koop u het beste in onze webshop met de naam dit jaar. Alleen hier vindt u een compleet overzicht van onze kledingcollecties. Wij vragen onze designers om kleding te ontwerpen die voor veel doeleinden gebruikt kan worden en geschikt is voor elk type man. Houdt u van een stoere jeans en grof gebreide artikelen dan vindt u in onze webshop veel geschikte kledingstukken. Heeft u echter een representatieve baan, en kiest u liever voor een mooi overhemd, fijne tricot breisels en nette broeken, dan zult u merken dat wij ook daarin een ruime keuze hebben. De designers van dit jaar vinden hun inspiratie over hele wereld. Daardoor is onze kleding niet alleen modieus, maar tevens tijdloos en geschikt voor iedere man.

 

No more articles