Toffe kleding

Toffe kleding

Als hedendaagse en moderne man wilt u natuurlijk een outfit die uw persoonlijkheid perfect representeert. U wilt er modebewust bijlopen en dat mag gezien worden. Stijl is tegenwoordig een groot onderdeel van uw ‘identiteit’ waarmee u mag tonen waar u voor staat. Het hedendaags heerschap is tof: hij is niet bang een onverwacht element toe te passen in zijn garderobe en dit te combineren met verscheidene kledingstukken. Frisse kleuren, neutrale tinten en verrassende details kunnen de outfit tot een ware eyecatcher maken waarbij u de hoofdrolspeler bent. U weet welke combinaties uw stijl maken of breken; kleren maken immers de man.

Een verzorgde en stijlvolle man kan tegenwoordig op veel modieuze en toffe manieren, letterlijk, naar buiten treden. De strenge ‘kledingregels’ van vroeger hebben zich aangepast aan de moderne tijd: fellere kleuren mogen van zich laten horen. Beter gezegd: ze mogen zich onbegrensd laten zien. Tegenwoordig is het combineren van verschillende stijlen niet vreemd; sterker nog, het is vaak een echt modestatement en veelvuldig moderner dan één geheel. Een blazer of een trui op een korte broek is echt iets van deze tijd en een moderne manier van de ‘well-dressed’-outfit tijdens de warmere dagen.
Casual en gekleed is een hooggewaardeerde combinatie die ontelbare mogelijkheden heeft. Een wat meer casual gestreept shirt op een wat nettere broek? Altijd doeltreffend op een vrijblijvend strandfeestje. Een koraalkleurige trui op een lichtblauwe broek? Uw succes is verzekerd op de terrasjes. Bij de wat chiquere gelegenheid lenen de polo’s zich uitstekend; deze zorgen voor een goedgeklede look en zijn al decennialang de favorieten van vele mannen. Een gelegenheid die om net iets meer aandacht vraagt dan het alledaagse, bijvoorbeeld een trouwerij of een polowedstrijd, is een jasje hét middel om de outfit direct compleet te maken.

Waarom mag een jasje absoluut niet ontbreken? Deze kan, zowel casual als gekleed, de outfit direct ‘fashionable’ maken. U hoeft zich niet te beperken tot de donkere, zakelijke kleuren. Uw dit jaar gestreepte shirt kunt u er extra uit laten springen door deze te combineren met een wat feller blauw jasje op een neutrale, of juist ‘zachtgekleurde’ broek. Mocht de temperatuur stijgen, dan kunt u altijd voor de tussenoplossing gaan (als u het jasje aan wilt houden) om de mouwen even op te stropen. Niet alleen heeft u dan iets meer verkoeling, het is tevens een goede manier om uw gevoel voor mode extra aandacht te geven. Zelfs het kleine detail van opgestroopte mouwen kunnen voor een fashionstatement zorgen; het kan uw outfit alleen maar goed doen. Belangrijk hierbij is dat u wel altijd een jasje vindt dat perfect bij uw figuur past. Een te strakke of juist te wijde blazer werkt tegen u. In beide gevallen werkt het niet flatteus voor het figuur; zorgt u altijd voor de perfecte maat en juiste snit. Zit deze als gegoten, dan kan er weinig fout gaan.

Effen kleuren
U kunt zowel voor een effen kleur als voor een print kiezen, maar kies datgene dat het beste bij u past. Daar waar effen een persoon goed uit laat komen, kan het bij een ander een beetje aan de saaie kant zijn. Bij een print werkt dat evenzo: daar waar horizontale strepen bij de ander perfect staan, kan het bij de ander tegenwerken. Belangrijk om te weten is dat sommige prints een bepaald effect kunnen hebben. Zo maken horizontale strepen iemand optisch gezien wat breder; dit zou een voordeel kunnen bieden als u wat smaller gebouwd bent en toch iets breder wilt lijken. Daarnaast hebben de donkere kleuren een meer afkledend effect dan felle, lichtere kleuren. Dit zijn allemaal kleine verschillen die uw outfit en uitstraling net die voordelige extraatjes kunnen geven, mocht u dit wenselijk vinden.

Bij de kleurkeuze van uw outfit moet u altijd de kleurbalans voor ogen houden. Als er meerdere elementen om aandacht vragen, kan dit een afbreuk doen aan uw outfit. ‘Less is more’; zelfs een toffe casualgeklede outfit. Een geruit overhemd op een geruite broek is te veel van het goede. Kies bijvoorbeeld een blauw geblokt of geruit overhemd van dit jaar in combinatie met een zacht koraalkleurige of juist zachtgeel gekleurde broek. Hiermee creëert u een zekere vorm van rust waardoor de focus ligt op het drukkere gedeelte. Het meer drukke en rustige kledingstuk compenseren elkaar niet alleen, maar benadrukken elkaars pluspunten door hun tegenovergestelde karakters.

 

Toffe look
De kleuren die u kiest, komen ook mooier uit wanneer u het wat aanpast aan het seizoen. Donkere kleuren zijn wat geschikter voor het herfst- en winterseizoen in tegenstelling tot fellere, zomerse kleuren. Een donkerblauwe trui leent zich beter voor de winter, terwijl een lichtblauwe trui in de lente en zomer weer de boventoon mag voeren. Om de outfit toch wat verrassender te maken in het winterseizoen, misstaat het zeker niet om uw meer neutraalgekleurde kledingstukken te combineren met een juist frissere kleur. Zo doorbreekt u de winterkleuren en komt uw gevoel voor stijl, ook tijdens de koudere dagen, sterk naar voren. Mocht u een gebruinde huid hebben (in de zomer), dan staan de zachte kleuren, waaronder lichtblauw, geel en koraal daar zeer goed bij. Heeft u een lichtere huid, dan raden wij aan kleding te kopen die het best bij uw huidtype passen zodat het elkaar ophaalt in plaats van afbreekt. Sommige kleuren zouden u namelijk ongevraagd wat flets kunnen maken.

Belangrijk bij de ‘toffe’ look, die doorgaans veel ‘casual’ elementen kent, is uw gevoel voor een goede uitstraling en weloverwogen outfit, maar waar een zeker en vrijblijvend karakter aan is toegevoegd. Het mag hier wat ‘losser’; niet ‘overdressed’. In plaats van één geheel, bijvoorbeeld een overeenkomstige boven- en onderkant, is het bij deze look aan te raden juist gebruik te maken van stijlcombinaties. U kunt ook zeker accessoires inzetten om uw outfit compleet te maken; een jofel hoedje, bretels of zelfs een stropdas, zolang het niet ‘te zakelijk’ wordt. Mocht uw interesse bij sieraden, waaronder armbanden, liggen, dan is het verstandig om voor accessoires te kiezen die goed passen bij uw kledingkeuze, maar zeer zeker niet de aandacht vragen. Slechts als een kleine en afwerkende toevoeging. Te groot en vragend om aandacht kan snel wat ‘ordinair’ worden; iets dat indruist tegen de principes van een ‘well-dressed’ man.

Gelukkig is een casual, moderne maar bovenal goedgeklede outfit binnen handbereik. Onze zachte kleuren en mooie prints van hoge kwaliteit en andere producten kunt u vinden in onze webshop van dit jaar. Wij bieden u een grote diversiteit aan toffe mogelijkheden voor een zeer ‘fashionable’ look waar de hedendaagse en modebewuste man mee gezien mag worden. Wij heten u graag van harte welkom in onze dit jaar webshop.

No more articles