Swarovksi Star op Rockefeller Center X-mas Tree NYC

Al sinds 1931 staat er een enorme kerstboom in Rockefeller Center in New York City. In die tijd stond ‘ie er, helaas, niet elk jaar. Gelukkig mogen wij hem al jaren achter elkaar bewonderen. En het topje van de boom is extra speciaal.

De mega kerstboom staat elk jaar ergens anders in New York. Dit jaar staat hij in Bloomsburg in Pennsylvania. De boom is altijd van top tot teen helemaal versierd en de top ervan is sinds 2004 extra speciaal. De piek van de boom is namelijk een grote Swarovski Star, zoals hij heet. Het is een enorme ster die helemaal is bezet met de Swarovski stenen. Dit is het 11de jaar dat deze ster de boom mag afmaken. De ster is ontworpen door de Duitse artiest Michael Hammers, die in 2009 zijn eigen licht productie opzette.

De boom wordt altijd opgezet, versierd en verlicht rond eind november, begin december. Dit jaar zal hij op 3 december officieel aangaan. De boom zelf is een Norweegse Spruce. De afgelopen jaren was de verlichting van de boom op de nationale tv te zien en dit zal dit jaar weer zo zijn. Meestal gaat ze boom aan en zenden ze het uit op de woensdag na Thanksgiving. Op de Amerikaande zender NBC is er zelfs een speciaal programma voor: TheĀ  Christmas in Rockefeller Center Show.

No more articles