Sneeuwwitje als inspiratie voor herfst collectie Red Valentino

Red Valentino is onderdeel van het modehuis Valentino dat is opgericht door de Italiaan Valentino Clemente Ludovico Garavani. Red Valentino heeft goed ingespeeld op twee trends: fantasie figuren als inspiratie voor een kledinglijn en sprookjes. Je ziet de laatste tijd zoveel collecties die geïnspireerd zijn op fantasiefiguren zoals Barbie en The Simpsons. Ook zijn, vooral sinds de films Tangled en Frozen, sprookjes en Disneyfiguren weer enorm populair, ook onder de niet-kinderen.

Als inspiratiebron voor de Fall 2014 collectie heeft Red Valentino gekozen voor Sneeuwwitje, het sprookje over het meisje zo wit als ebbenhout die samenwoont met zeven dwergen. In de collectie zien we veel overeenkomsten met het sprookje terug: de appel waarvan Sneeuwwitje een hap neemt en doodgaat, het rode haarbandje die ze draagt en de signature rode lippenstift.

Ook de kleding komt ons bekend voor. In de Disney film draagt Sneeuwwitje een geel met blauw en rode jurk, en laten dit nou ook net de hoofdkleuren zijn van deze collectie! Ook is Sneeuwwitje zelf op sommige kledingstukken te zien, zoals op een tas en een jurk. Een leuk item vinden wij ook de clutch met de tekst “Once upon a time…” waarmee elk sprookje begint.

Wat vind jij van de collectie geïnspireerd op Sneeuwwitje?

 

Disney / Valentino

No more articles