Skinny jeans combineren

Niet iedere man durft een skinny jeans te dragen. Toch is het een item dat eigenlijk niet in de kledingkast mag ontbreken. Het fijne is dat skinny jeans er zijn in een uitgebreid
aanbod van soorten, kleuren en maten. Hierdoor is het kledingstuk op tal van manieren te combineren. De skinny jeans kunt u daardoor niet alleen dragen in uw vrije tijd,
maar zelfs bij veel officiële gelegenheden. We leggen u graag uit hoe u dit kledingstuk op de juiste manieren kunt combineren.

Skinny jeans met de beste pasvorm

Of skinny jeans u goed staan hangt vooral af van uw bouw. Bij mannen die vrij lang en slank gebouwd zijn staat dit type jeans het beste. Zijn uw bovenbenen wat gespierder of breder? Dan is de kans groot dat de skinny jeans niet past. U kunt dan beter kiezen voor een afgeleide vorm van de skinny, namelijk de tapered jeans. Deze jeans zit bij de bovenbenen hetzelfde als een regular jeans (jeans met een normale wijdte), maar wordt vanaf de knie naar beneden net zo smal als de skinny jeans. Dit betekent dus strak bij de enkels en kuiten, en wijder bij de bovenbenen. Met tapered jeans komt u met wat bredere bovenbenen het dichtst bij het bereiken van de skinny vormen. Als u minder brede bovenbenen heeft dan zal een skinny jeans u geweldig staan. Zeker als u vrij lange benen hebt zal deze jeans u een mooi silhouette geven. Het is belangrijk om wel goed op de pasvorm van de jeans te letten. Té strak bij de billen of bij het kruis is niet aan te raden. Niet alleen omdat het minder mooi zit, maar ook omdat de jeans dan te strak en daardoor niet lekker zit. Skinny is prima, maar te strak is niet goed. Het is aan te raden om hier goed op te letten bij aankoop van uw skinny jeans.

 

Skinny jeans combineren op de juiste manier

Wilt u een mooi kledingstuk als basis, om daarmee zoveel mogelijk te combineren? Koop dan een skinny jeans in een mooie donkere kleur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan donkerblauw of zwart. Deze donkere kleuren zijn te combineren met (bijna) iedere andere kleur, waardoor u dus tal van mooie combinaties kunt maken. Voor een stoere, edgy look kunt u ook voor de overige kledingstukken donkere tinten te kiezen. Maak deze look af met een leren bikerjack en u weet zeker dat niemand meer om u heen kan! Wilt u het wat minder stoer? Kies dan voor lichtere kleuren bovenop de donkere broek. Bijna iedere kleur is wel te combineren met een donkere kleur skinny jeans. Dat maakt deze broek een fijne basic, waarmee u zonder erbij na te denken elke kleur op kunt dragen. Overigens kunt u ook prima kiezen voor een skinny jeans in een wat lichtere kleur blauw. Dan is het wel aan te raden om voor de overige kleding niet alleen lichte kleuren te kiezen, maar ook donkere accenten te gebruiken. Zonder die accenten wordt het anders al snel te flets.

Skinny jeans combineren met wijdvallende kleding

Zoals we hierboven aangaven is het belangrijk om op de juiste pasvorm van uw skinny jeans te letten. Strak is goed, maar de broek moet niet te strak zitten op de billen en bij het kruis. Daarnaast is het ook niet aan te raden om strakke bovenkleding op de broek te dragen, omdat dit een heel smal silhouette geeft en daardoor vaak een slungelig effect oplevert. Hou het stijlvol door wijde bovenkleding te dragen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een mooi ruimvallend overhemd of blouse. Deze kunt u gewoon over de broek dragen. Stop het overhemd vooral niet in de broek, want dat staat gedateerd en zorgt voor een propperig effect.
Doordat kledingstukken zoals blouses en overhemden ruim vallen, wordt uw schouderpartij benadrukt. De skinny jeans zorgt daarbij voor een smalle vorm van het onderlichaam, waardoor uw schouders nog breder lijken. Deze look kunt u op koudere dagen afmaken door een vest of trui over het overhemd te dragen. Ook hiervoor geldt dat de kledingstukken wijd moeten vallen. In plaats van voor een vest of trui kunt u eventueel ook kiezen voor een jasje. Dit kan een colbert zijn, maar ook een stoer lederen jack.

Skinny jeans combineren voor iedere gelegenheid

Misschien denkt u dat een skinny jeans alleen geschikt is om te dragen in uw vrije tijd. Niets is minder waar! Doordat de skinny jeans zo goed te combineren is, is het juist een kledingstuk dat voor bijna elke gelegenheid geschikt kan zijn. Dit hangt voornamelijk af van de kleding waarmee de jeans gecombineerd worden. Voor in de vrije tijd kan er natuurlijk heel veel. Een trui, een blouse, een jasje; het kan allemaal prima gedragen worden op een skinny jeans. Voor meer officiële gelegenheden is het wel belangrijk om de etiquette in de gaten te houden. Zolang u dat doet, komt u in veel gevallen prima weg met het dragen van een skinny jeans. Wacht dacht u bijvoorbeeld van de werkvloer? Een mooie zwarte skinny jeans kan hier prima gecombineerd worden met een net overhemd en ruimvallend colbert. Voor een feestelijke gelegenheid kunt u ook prima een donkere skinny jeans dragen. Maak dan gebruik van vrolijke accenten. Draag bijvoorbeeld een mooi rood overhemd op de donkergekleurde jeans. Of combineer een overhemd en skinny jeans in basic kleuren met een colbert in een fellere kleur, zoals rood of lichtblauw.

Skinny jeans combineren met de juiste schoenen

Naast het combineren van de kleding is er nog een onderdeel waar u goed op moet letten: het aantrekken van de juiste schoenen. Als u de skinny jeans in uw vrije tijd draagt luistert het nog niet zo nauw. Leuke sneakers of gympen maken het al snel af. Voor meer officiële gelegenheden is het echter belangrijk om beter op te letten. Let er vooral dat uw schoenen niet te lomp of te breed zijn. Lompe legerkisten onder een skinny jeans kunnen sinds de tijd van de Punkers echt niet meer. Zoekt u schoenen voor een nette gelegenheid? Kies dan een nette herenschoen met een smal model in een mooie donkere kleur. Een schoen waarvan de neus iets toeloopt in een punt staat vaak het mooiste. U kunt dan kiezen voor een matte kleur, maar een mooie glanzende (lak)kleur staat helemaal netjes.

Skinny jeans combineren en kopen

Bent u geïnspireerd geraakt door bovenstaande voorbeelden van combineren? Dan is dit een goed moment om zelf (nog) een skinny jeans aan te schaffen. U kunt hiervoor naar de winkel, maar online is er een nog veel breder aanbod verkrijgbaar. Neem voor nog meer inspiratie eens een kijkje in de webshop van dit jaar. De kleding van dit jaar is zeer goed van kwaliteit en prijs. Het aanschaffen van een mooie skinny jeans is zo makkelijker dan ooit!

 

No more articles