rode overhemden

Rood overhemd: een gids

Je hoeft geen stijlicoon te zijn om te weten dat een overhemd voor iedere man een noodzakelijk onderdeel van zijn kleerkast hoort te zijn en is. Waar overhemden in het verleden exclusief het domein was van de klassieke zwart-witte look is het door de loop der jaren een echt fashion item geworden. Kijkt u maar eens rustig rond op straat tijdens een doordeweekse wandeling: u zult merken dat hoewel een groot deel van de mannelijke bevolking met een overhemd rondloopt dat geen twee overhemden dezelfde zijn. Met de veelheid aan stijlen van overhemden is het tegenwoordig duidelijk: wat voor overhemd je draagt zegt al heel wat over je gevoel voor mode.

Naast een duidelijk merkbare shift in stijlen ten opzichte van de de gouden dagen van de klassieke look is er nog een tweede trend die duidelijk zijn impact heeft gehad: kleuren. Wie nog maar enkele decennia geleden de straat opging met een kleurrijk overhemd aan werd versleten voor gek. Gelukkig is de modewereld dusdanig geëvolueerd dat dat niet meer het geval is. Overhemden bestaan in alle geuren en kleuren en soms alle door elkaar. Hoe moet u als consument dan in godsnaam ooit een keuze maken? Laat ons u vertellen waarom een rood overhemd de ideale keuze is voor de moderne man.

Rood: ontembare kleur

De kleur rood staat in de kleurenpsychologie voor heel wat. Rood is synoniem met passie, liefde, vurigheid. Kortom: het is een warme kleur die heel wat emoties naar boven roept. Geen wonder dan ook dat rood van oudsher de kleur bij uitstek is die een gevoel van energie oproept bij de drager. Ook u komt toch graag energiek voor de dag? Maar dat is nog niet alles: in de sportpsychologie is het een al lang ontdekt geheim dat ploegen die in het rood voor de dag komen meer wedstrijden winnen en vaker scheidsrechterlijke beslissingen aan hun kant hebben. Klinkt misschien vreemd maar dat heeft één duidelijke reden: ons onderbewust beïnvloed iedereen een stuk meer dan ze denken. Rood staat voor winnen. Ook u bent toch een winnaar?

En dat overhemd?

Momenteel vraagt u zich misschien af: allemaal goed en wel dat rood een winnaarskleur is maar sta ik er niet lelijk mee? Het enige mogelijk antwoord daarop is een volmondige nee. Dat brengt ons dan ook bij misschien wel de grootste reden om toch maar gelijk wat meer rood in de kast te hangen: recent onderzoek heeft uitgewezen dat mannen die rood dragen, en dan specifiek rode overhemden, aanzien worden als attractiever en van een hogere sociale status. Als dat geen reden is om een heel arsenaal rode hemden in huis te halen.
Ok, u bent overtuigd dat een rood overhemd onmisbaar is voor de moderne man. Blijft nog de vraag hoe dat in godsnaam gedragen moet worden. Met wat valt het te combineren? Bij wat staat het echt leuk? Welk rood? Welk seizoen? Laat ons toe een antwoord te geven op al u vragen.

Modebewust rood

In het kleurenspectrum complimenteert rood het beste met blauwe en groene accenten. Bij het aantrekken van prachtig rood overhemd is het dan ook een goed idee deze twee kleuren in het achterhoofd te houden voor de rest van je outfit. Ook kleuren als zwart en grijs blenden op een mooie manier met rood. Deze donkere kleuren geven het geheel een zachte look. Bent u eerder een rebel qua hart en wenst bijgevolg wat contrast te creëren? Ga dan zeker voor een gele toets.

Let wel op. Zoals u wel goed zult weten is het ene rood het andere niet. Er zijn heel wat verschillende kleuren rood om te dragen en deze verschillende types rood staan niet allemaal even goed bij dezelfde kleuren. Onthoud dan ook goed de volgende regels: indien u een lichtere kleur rood gebruikt, zoals roze, is het een goed idee te combineren met donkere kleurencombinaties. Denk aan een olijfkleur of koningsblauw. Een donker bordeaux rood dient gedragen te worden met lichte kleuren zoals muntgroen en lichtgeel. De rede hiervoor is simpelweg de oude modewijsheid: te veel van hetzelfde is nooit goed. Een oog ziet graag contrast.

Wat meer exacte stijltips? Een lichtrood hemd met kraag staat geweldig in combinatie met een jeansbroek en straalt uit dat u zelfzeker bent over u stijl. Bent u een durver en hangt er een felrood hemdje in de kast? Dat kan perfect maar het geheim bij felle outfits is het te houden op 1 felgekleurd stuk per keer. Combineer een felrode kleur dan ook met kleuren die wat meer dagdagelijks zijn. Laat ons u overigens op het hart drukken: rood met lawaaierige prints is een ongelofelijk slecht idee. Hou de materialen en de prints simpel: less is more.

Alles telt mee

Een echte modebewuste man let op alles bij het uitkiezen van zijn outfit. Één van de zaken die echter vreemd genoeg het vaakst over het hoofd wordt gezien is de rol die u eigen complexie speelt. Indien u een lichte huid hebt is het altijd beter te mikken op donkerder rood en de felle kleuren te vermijden. Hoe donkerder uw huid hoe beter u wegkomt met feller rood.
Ideale broekkleuren om te combineren met rode overhemden zijn zwarte, donkerblauwe of donkerbruine broeken. Kies daaronder voor zwarte schoenen om het geheel af te maken. Een combinatie waarmee voorzichtig moet omgesprongen worden is de rood-wit combo. Het ziet er goed uit maar dit is eigenlijk een combinatie die echt enkel ok is in zomers tijden en als uw huidskleur van een donkerdere variant is.

Lees de gelegenheid

Het is geen goed idee om u mooi rood overhemd te dragen op iets als een begrafenis of anders een bijzonder formele functie. Rood komt veel te krachtig en intimiderend over voor eventuele toekijkers om te werken in zo’n omgeving.
Het is daarentegen wel een goed idee om rode overhemden te dragen tijdens een avondje uit, naar het theater, het werk of zowat alles anders. Rood straalt zelfvertrouwen uit en dat kan iedereen wel aan zijn kant hebben.

Zo. Nu u alles weet wat er te weten valt over rode overhemden is het misschien tijd de daad bij het woord te voegen en er eentje aan te schaffen. Hebt u al een rood hemd in de kast hangen? Geen probleem, het spectrum rood telt vele tinten. En welke plek beter om voor rood te gaan dan de webshop van dit jaar. Zoals de naam u vast al duidelijk maakt is voor dit jaar iedereen gelijk. Als het merk voor de tijdloze en modiueze man is dit jaar ook eigentijds en mee met de ontwikkelingen in de modewereld. Geen betere plek dus om de leemte die het gemis van een rood overhemd in uw kast laat op te vullen dan via de webshop van dit jaar.

 

No more articles