Ralph Lauren in actie tegen borstkanker

Het gaat bij Ralph Lauren niet alleen maar om kleding: het Pink Pony Fund van het merk dat geld inzamelt voor onderzoek naar kanker is een nieuwe campagne gestart. Hoe? Ze gaan geld inzamelen via social media om onderzoek naar borstkanker te steunen. Eerder hebben ze al geld ingezameld tijdens een benefietavond met Oprah Winfrey.

Hoe de campagne in z’n werk gaat? Schrijf een persoonlijk verhaal op papier (!) over de strijd tegen borstkanker of het voorkomen ervan. Van dit papier maak je een foto, en die zet je op Instagram, Twitter of de website van Ralph Lauren met hashtag #PinkPonyPromise. Vervolgens geeft het merk 10 dollar (dat is 8 euro) aan onderzoek in het Ralph Lauren Center for Cancer Care and Prevention en het Memorial Kettering Cancer Center. En wanneer je dan ook nog eens een vriend tagt in de foto doet Ralph er een dollar bij.

Het doel? Zo snel mogelijk 1 miljoen dollar (800.000 euro) verzamelen. Het stukje zo snel mogelijk is het best voor elkaar te krijgen via social media, zo dachten ze bij het merk. Want: ‘een actie kan alleen slagen als hij opvalt. Omdat we per boodschap zoveel geld doneren, denken we dat deze actie veel aandacht zal krijgen,’ aldus David Lauren.

No more articles