Protest tijdens Chanel Fashion Show

Tijdens de fashion show van Chanel is er voor een keer iets anders gebeurt dan het showen van fashion. Keizer Karl, hoofd van Chanel, heeft het een keer anders aangepakt. Zijn modellen liepen namelijk een protest tijdens de show.

Girl power we need! In plaats van een vrouwelijke, sierlijke en chique show te tonen, liepen de modellen in zijn Spring collectie op de ”Boulevard Chanel” in het Grand Palais in Parijs. De modellen liepen met borden en megaphones. Op deze borden stonden teksten als ”He is She”, ”Make fashion, not war” en ”Ladies First”. Heel opmerkelijk en geheel in de stijl die aansluit bij de overweldigde en krachtige speech die Emma Watson eerder heeft gedaan. Deze speech hield voor de United Nations vorige week. Het gaat hier dan ook om niet minder dan feminisme.

Het is een gevoelig onderwerp op het moment. Het aantal hashtags en de aandacht van de media wordt alleen maar meer en Emma heeft de toon gezet, zeker nu de modellen van de Chanel show zich daar volledig bij aansluiten.

De show begon in een stille protest met topmodellen voorop, gekleed in militaire pakken, stropdassen en lange jassen uit de jaren ’70. Zodra de muziek steeds harder begon te klinken, werd het protest ook steeds meer opzwepend. Supermodel en supermoeder Gisele, posterwoman voor moderne feminisme, leidde de stoet met naast zich Caroline de Maigret en Cara Delevigne. Beide zijn sterke vrouwen die gewoon zichzelf zijn. Kendall Jenner, die op het moment enorm veel invloed heeft op een jonge doelgroep, leidde de stoet van zwart-wit geklede meiden.

Het protest en de verdere show was verder heelĀ  normaal en rustig verlopen. De gasten en showgurus verlieten de show met inspiratie en een andere blik op fashion en feminisme. De klap op de vuurpijl was toch echt het bord met de tekst ”I’m Every Woman” erop. Keizer Karl heeft wederom zijn beste beentje voorgezet en heeft er een onvergetelijke show van gemaakt.

No more articles