PROTECT and survive

‘PROTECT and survive’ is het motto van dit seizoen. Veel designers zijn een beetje aan het knutselen met weerbestendige outfits. Ze goochelen met hun creaties om alle kleding voor te bereiden op de heftigste meteorologische omstandigheden.

Er is een soort retro charme toegevoegd aan de nieuwe regenjassen. Denk aan de old school parka’s maar dan nu gemaakt in glossy rubber, neopreen en zijde. Voor de winterperiode hebben de designers het niet heel moeilijk, want de modewereld zet zich nu zelf schrap voor de koude periodes. De collectie zal zich verder uitbreiden naar gewatteerde jassen, donzen details, broeken en jassen.

Op de catwalks van de ontwerpers zijn tijdens de New York Fashion Week veel weerbestendige outfits gespot. En dat moet ook wel, want een natte outfit is nooit fashionable. Deze weerbestendige outfits zal je vast nodig hebben aankomend seizoen en vooral als je in Nederland woont.

Een felgele regenjas was misschien leuk toen je 5 was. Je ziet nu eigenlijk bijna niemand met een regenjas lopen, en dat is nou eenmaal omdat ze niet leuk zijn. Of toch wel? Miu Miu en Balenciaga denken van wel. Zij lieten trots hun modellen rond paraderen in de ‘regenjassen’ van 2014-2015.

No more articles