Prinsjesdag 2014

Gister was het Prinsjesdag 2014. Het was super mooi weer en iedereen was buiten om maar een seconde van het koninklijk echtpaar te kunnen zien. We zagen Prinses Beatrix achter het raam… Achter het raam? Ja, achter het raam. Zij zat in een kamer met een grootmeesters en hoge mensen in het vak. Toen de Gouden Koets voorbij reed, gaf de Prinses even snel een kushandje naar het koninklijk echtpaar. Een mooi gebaar en even geen Prinses, maar moeder zijn.

Dan de jurk van de Koningin. Maxima was helemaal in het rood gekleed. Heel opvallend, niet alleen vanwege de kleur, maar ook vanwege de accessoires. Alles was was rood. Dat de jurk rood is, dat snappen we, maar dan ook nog rode handschoenen (die helemaal doorliepen, waardoor je geen huid meer zag), rode nagellak, rode lippenstift, rode schoenen, rood hoedje… Iets te veel van het goede naar onze mening. Het was niet verkeerd, maar het was ook niet wat we van haar gewend zijn. De jurk was overigens niet van Nederlandse makelij, maar van Italiaanse, een Valentino wel te verstaan. Het hoedje is van Fabienne Delvigne, de schoenen zijn van Miu Miu, de clutch is een bekende onder de kenners.

De hoedjesparade die langs kwam, was dit jaar vrij eenvoudig. Hieronder hebben we er een paar geselecteerd… Wat ze erbij aan hadden, daar mogen jullie je eigen mening over vormen.

Van boven naar onder: minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie), minister Jet Bussemaker (Onderwijs), minister Edith Schippers (VWS), staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken), minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en de laatste twee zijn van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

No more articles