Prabal Gurung Footwear SS15

Prabal Gurung, die je waarschijnlijk kent van de MAC Cosmetics samenwerking, maar hij heeft ook zijn eigen fashionlijn. Tot nu toe had hij alleen maar kleding en gaan schoenen. Volgens Prabal was het voor hem een kwestie van timing. Hij heeft dan nu eindelijk zijn schoenenlijn.

In plaats er meteen mee te gaan showen en ermee bezig te zijn, wilde hij eerst de wereld van schoenen goed kennen en begrijpen. Hij heeft al jaren een passie voor schoenen, de fascinatie van het idee  van een outfit afmaken. Als een beginnende ontwerper, start je natuurlijn eerst met het ontwerpen van kleding. Er is altijd een uitstroom naar de productie van schoenen, al helemaal voor op de catwalks. Daar moeten de looks afgemaakt worden en dat klan niet van een andere designer zijn.

Gurung heeft zijn Ready-To-Wear in 2009 gelaunched. In de afgelopen vijf jaar heeft hij heel veel kennis kunnen opdoen wat samenwerkingen betreft. Footwear designers Manolo Blahnik, Nicholas Kirkwood en Cesare Casadei zijn namen die we tegenkomen. Voor zijn debuut van de Spring 2015 collectie is hij naar zijn roots gegaan voor inspiratie. De collectie bestaat uit 6 stijlen en de prijzen zijn er niet minder om.

Mentoren tijdens het ontwerpen van de collectie waren Carolina Herrara, CEO van DKNY Caroline Brown en Anna Wintour.

No more articles