Wait What: Vogue Italie plaatst foto’s over vrouwenmishandeling

Ja je leest het goed. In Vogue Italia zijn ze niet bang om issues aan het licht te brengen. Zo hebben zij eerder al ingespeeld op de problemen als donkere- en plus-size modellen en nu gaat het over vrouwenmishandeling. Het brein achter deze idee├źn is niemand minder dan de hoofdredacteur van de Italiaanse Vogue, Franca Sozzani.

Huiselijk geweld onder vrouwen komt helaas nog steeds voor en daar moet aandacht voor gevraagd worden. Hoe kan dit beter door er een issue over te maken in de Italiaanse Vogue? De shoot gaat bij de naam Horror Story en wordt gefotografeerd door Steven Meisel. De beelden bestaan uit vrouwen die weg proberen te komen van mannen. Ze poseren natuurlijk wel in designerkleding zoals Balenciaga, Miu Miu en Marc Jacobs. Deze kledingstukken zijn geheel gedrenkt in bloed.

Waarom de hoofdredactrice voor dit onderwerp heeft gekozen verklaard ze als volgt: ‘Dagelijks lezen we in de kranten over hoe kwetsbaar de vrouw nog steeds is in onze samenleving’ . Natuurlijk zal de Franca Sozzani kritiek over haar heen krijgen, maar ze heeft haar standpunt gemaakt. You go Franca!

No more articles