Pictures: de mooiste Pink Ribbon schilderijen

De maand oktober is de Breast Cancer Awareness Month. Fashion Insider vindt dat gezondheid de nummer één musthave is. Daarom vragen wij jullie aandacht voor Stichting Pink Ribbon.

Vier beroemde fotografen hebben foto’s aangeboden die voor de Breast Cancer Research Foundation worden geveild. De opbrengst van deze foto’s gaat naar medisch onderzoek.

Het eerste schilderij is gemaakt door de Belgische fotograaf-kunstenaar Kurt Stallaert. Het is een inkjet print op bariet papier en gekleefd op aluminium. We zien een vrouw het water uitlopen. “Door mijn werk, wil ik verder gaan dan de grenzen van de verbeelding, verder gaan dan de simpele esthetiek, en van elke dag iets bijzonders maken”.

Het tweede schilderij is gemaakt door de succesvolle fotografe Patricia Steur. Het beeldt Andy Warhol af op bariet papier. Er zit een wit passe-partout om de print en het bevat een zwart houten lijst. “Mensen zijn mijn passie en zwart wit fotografie zal altijd een heel belangrijk facet blijven van mijn werk.”

Het derde schilderij is gemaakt door Reinier van der Aart. Het is een print op Dibond, gekaderd in een zwart-houten box/kader. De Nederlandse actrice Jolanda van den Berg wordt afgebeeld, zij heeft kanker en vraagt sindsdien aandacht voor deze ziekte. Het portret laat zien hoe deze ziekte je doet voelen; naakt en onzeker maar strijdlustig.

Het vierde schilderij is gemaakt door Bjorn Tagemose. Het beeld is gemaakt aan de kust van Kent in 1999. “De sfeer in het beeld doet mij aan Scandinavie denken, waar mijn roots vandaan komen. Scandinavie is van nature een plek met erg veel feminin power en daarom spreekt het beeld de thematiek van deze campagne erg aan.”

Welke is jouw favoriet?

www.togetheragainstbreastcancer.nl

No more articles