Picture: Máxima straalt in Jan Taminiau

Toen Jan Taminiau gisteren een blije smiley op Twitter plaatste kregen we al een sterk vermoeden. Later werd dit vermoeden bevestigd: Koningin Máxima koos op Prinsjesdag weer voor een jurk van ontwerper Jan Taminiau.

Vlak nadat de smiley de wereld in werd gestuurd meldde de designer het nieuws zelf. Hij plaatst de bovenstaande foto (ANP Robin Utrecht) op zijn Facebook pagina. “Goudkleurige robe geborduurd in degradé wyber patroon met transparante mouw en riempje in de taille. De patronen zijn gevormd door een borduursel van verschillende lagen pailletten en glaskralen welke de jurk een driedimensionaal effect geven.”

Dit was niet de eerste keer dat Máxima schitterde in een jurk van Taminiau. De Koningin koos tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander ook voor twee jurken van de designer. Best fashion friends?
“Toen ik werd gevraagd om deze jurk te mogen ontwerpen voelde ik me vooral nederig. Voor mij is het een jongensdroom die uitkomt: het mogen kleden van de Koningin van Nederland. Ik voel me trots dat ik als Nederlandse ontwerper een bijdrage mag leveren aan dit mooie moment.” meldde de ontwerper destijds.

Wat vind jij van de jurk die onze beauty Queen aan had?

Jan Taminiau met de jurk die de koningin droeg tijdens de inhuldiging
No more articles