Picture: Björn Borg komt op voor homorechten

Afgelopen week opende de het Zweedse modemerk Björn Borg een webshop in Rusland. Björn Borg komt op voor de rechten van homoseksuelen met de bovenstaande advertentie.

Eerder meldden we al dat Rusland zogenaamde anti-homo wetten kent. Een van deze wetten verbiedt Russen om zich tegenover minderjarigen positief over homoseksualiteit te uiten.
De advertentie is geplaatst in Ruslands grootste dagblad de Moscow Times. De stapel boxers vormen samen een regenboog, het symbool van de homo-emancipatie. Björn Borg maakt hier een duidelijk statement tegen de anti-homo wet in Rusland.

“Wij stellen ons open voor E-commerce op de Russische markt. We willen een punt maken via de advertentie in de Moscow Times van vandaag. De openingsadvertentie is voor ons een manier om Russische influencers te bereiken. Björn Borg heeft altijd gepleit voor gelijkheid op alle niveaus. Het is een recht van de mens om lief te hebben en om liefde te bedrijven met wie je zelf kiest.” meldt Lina Söderqvist, Marketing Director van Björn Borg.

Wat vind jij van deze advertentie? Wij vinden het super; no freedom til we’re equal, damn right we support it!

No more articles