Peter Copping creatief directeur voor Oscar de la Renta

Het is officieel: Peter Copping is de nieuwe creatief directeur van het modehuis Oscar de la Renta. Wekenlang gingen er al geruchten rond dat dit zou gebeuren, maar het is gister bevestigd door Oscar de la Renta.

Modeontwerper Peter Copping is uitgeroepen tot de nieuwe creatief directeur van het modehuis Oscar de la Renta. Vorige week was bekend gemaakt dat Guillaume Henry de nieuwe artistieke directeur wordt van Nina Ricci. Voorheen was dat namelijk Peter Copping. Hierbij zal Peter ook na twintig jaar in Parijs moeten verhuizen naar de grote stad New York. Ondanks deze nieuwe winst, zal de 83 jarige Oscar de la Renta niet met pensioen gaan, hij blijft gewoon samenwerken met de Britse ontwerper Copping.

Peter Copping die is afgestudeerd aan het¬†Central Saint Martins in Londen, werkte ook voor Louis Vuitton, Sonia Rykiel en Christian Lacroix. Peter Copping zal in November officieel beginnen bij het modehuis. Zijn nieuwe collectie voor de herfst 2015 zal worden getoond in februari. Peter zijn vrouwelijke, romantische kant sluit goed aan bij aan bij Oscar de la Renta, die bekend staat om zijn vrouwelijke, elegante ontwerpen. De ontwerper die geboren is in Zuid-Amerika, lanceerde zijn merk in 1965 en zou nu op zoek zijn naar een opvolger.¬†In een persbericht noemt hij Copping ‘een groot talent’ met wie hij niet alleen een ontwerp esthetiek deelt, maar ook de belangstelling voor muziek, kunst en architectuur en tuinen.

No more articles