Peplum jurk

De vrolijke roesjes die op de buik en heupen vallen en ervoor zorgen dat je een super mooie taille krijgt, wordt de peplum genoemd. Je zou het misschien niet denken, maar een kledingstuk kon in de vroegere jaren een functie hebben. Natuurlijk had de peplum ook een functie. De peplum komt oorspronkelijk uit Griekenland. Vroeger droegen de vrouwen een om de heupen gebonden stoffen tuniek of gewaad en de lengte daarvan gaf aan hoe arm je was. De peplum was vroeger dus helemaal geen fashion item. Dat is nu wel anders!

Tegenwoordig is de peplum niet meer te missen in je garderobe. De peplum staat voor elegant, chic en uitdagend en bestaat in vele varianten als een rok, een top of een jurkje. De geplooide stof valt heel elegant op je heupen en accentueert je taille. Het extra randje stof ter hoogte van je heupen kan die paar extra kilootjes heel goed verbergen. De peplum speelt met je lichaamsvormen en laat het vrouwelijke figuur goed doen uitkomen.

Natuurlijk hebben wij weer gekeken naar de leukste peplum jurkjes, die je figuur heel goed laten uitkomen! Welke zou jij kiezen?

No more articles