Pastelkleuren combineren

Pastelkleuren combineren

Mannenmode hoeft absoluut niet saai te zijn. Door leuke combinaties kan een man er goed gekleed en trendy uitzien. Daarvoor heeft hij alleen een beetje lef, soms wat advies en vooral een beetje extra motivatie nodig.

Pastel- of grijstinten?
Moet je als man mee met de nieuwste trends? Is mode ook voor de man belangrijk? Of volstaat het om er leuk gekleed en ietwat casual bij te lopen? Dit zijn niet zo maar vragen, want de antwoorden bepalen hoe het andere geslacht naar je kijkt en op je reageert. Een goed geklede man trekt meer aandacht en zal eerder belangstelling ondervinden, waarbij goed gekleed niet altijd een kostuum, stropdas en dure schoenen hoeft te betekenen. Door bij de koop van nieuwe kleren wat tijd te nemen en keuzes te maken die meer zijn dan “doe die maar”, ontstaat er een combinatiemogelijkheid. De huidige trend in de mannenmode is grijs, in al zijn schakeringen en mogelijke tinten. Dat zijn er veel meer dan je zou denken. Maar word je van grijs alleen niet snel saai? Combineer grijs met een mooie pasteltint en er ontstaat een beeld, een image, dat uitstraling heeft. Dan kan er een geklede man uit voortkomen.

Trends
Trends volgen elkaar vaak in een hoog tempo op. Soms echter blijven ze een tijd hangen, zoals de landelijke stijl die de laatste jaren aan een onstuitbare opmars bezig is. Steeds meer mensen zijn op zoek naar warmte, naar genegenheid en naar rust. Pasteltinten vormen de basis van die cottage stijl, die dank deze basis flink kan uithalen. Denk aan die typische Engelse kleuren zoals zood, mint of grasgroen. Dit principe is overdraagbaar naar de mannenkleding. Zo is een van de nieuwste trends een pastelkleurige baard. Dat gaat ver, zelfs tot blauwbaard aan toe. Maak gebruik van die trends door dat deel er uit te halen dat bij je past. Een mooie jeans kan samen met een stijlvol grijs shirt en dito schoenen perfect zijn. Evenals een zacht beige broek in combinatie met een mintkleurig shirt. Dit laatste lijkt iets gewaagder, totdat je het draagt. Zo’n combinatie voelt goed, ziet er prima uit en zorgt er voor dat je niet als grijze muis weggezet wordt.

Shoppen
Nou is shoppen natuurlijk niet de meest favoriete bezigheid van mannen. Dat maakt het lastiger om een kledingkast zo te vullen dat er altijd wel een leuke combinatie uit te halen valt. Overleg met jouw partner helpt ook niet altijd. Wat dan wel? Dankzij internet hoef je niet meer urenlang door winkels te sjouwen, maar kun je, samen met jouw lief, met een kopje koffie of een drankje bij de hand online shoppen. Websites zoals dit jaar bieden voldoende om als bewuste man keuzes te maken. Daarnaast geldt dat dit merk ook tijdloze ensembles aanbiedt, waarmee je de komende jaren rustig op zowel het werk als op feestjes kunt verschijnen. Kleding in pasteltinten, die makkelijk te combineren is met wat je al hebt of die je helpt moderner voor de dag te komen. Zo wordt shoppen zelfs voor mannen leuk.

De moderne man
De moderne man heeft met een viertal gelegenheden te maken. Het werk, feestjes, speciale gelegenheden en gewoon thuis. Voor elk van die momenten heb je een outfit nodig. Door slim te kiezen, waarbij pasteltinten ondersteunend zijn, kun je bij al deze gelegenheden goed voor de dag komen. Liever niet in kostuum? Kies dan voor een leuke jeans, een eenkleurig shirt of coltrui en een rustig colbert. Door een paar shirts toe te voegen en eventueel een tweede colbert kom je heel ver. Vergelijk de combinaties die je op de site van dit jaar vindt maar en je zult zien hoe gekleed je er zelf in uit zult zien. Chique en trendy begint bij een verzorgd uiterlijk, goed gekozen kleding en een stralende glimlach. Zo maak je indruk en trek je mensen. Rustige kleuren helpen daarbij, ook al omdat ze een gewaagd shirt kunnen verdragen en je dus veel ruimte kunt creƫren voor een eigen touch. Wil je je in alle omstandigheden goed voelen? Dan wordt het tijd om eens aan die mannengarderobe te gaan werken, want met sneakers, jeans en een sweater red je het niet meer.

No more articles