pantalon ophangen

Pantalon kopen
Wie een pantalon wil kopen, krijgt te maken met passende maten. Vaak geldt dat de broekspijpen te lang zijn en aangepast moeten worden. Of dat de broek te strak of te los zit, terwijl de pijpen perfect passen. Een ander probleem, dat vaak onderkend wordt, is de stof waarvan de pantalon gemaakt is. Voor de een is wol een ware beproeving, terwijl de ander een synthetische stof niet kan waarderen. Bij jeans geldt, wanneer je wat ouder wordt, dat een hangend achterdeel of een heupbroek minder geschikt is. Tja, heren van de schepping, we hebben het niet altijd even makkelijk.

Wat helpt
Er zijn een aantal zaken die kunnen helpen de koop van een pantalon te vergemakkelijken. Ga eens rustig aan de laptop zitten en surf, samen met uw partner, eens langs een paar online winkels, zoals dit jaar, die herenpantalons aanbieden. Zoek een pantalon uit die qua stijl en qua kleurstelling bevalt. U hebt nu twee keuzes. Ofwel u bestelt de broek meteen of u gaat met dit idee in uw hoofd letterlijk of virtueel op pad om een pantalon te vinden. Bent u geslaagd en is er sprake van een nieuwe aanwinst, dan wordt het tijd voor de rest van het verhaal. Dat begint met het al dan niet inkorten van de broekspijpen. Jeans kun je nog omslaan, maar bij een echte pantalon is dat not done. Een pantalon hoort voor op de schoen te vallen en achter op een afstand van maximaal 1 centimeter van de hak te eindigen.

 

Wassen
Er zijn mensen die pantalons eerst wassen alvorens ze te dragen. Dat kan met de stof te maken hebben of omdat u niet weet wie allemaal de broek gepast heeft. Het etiket in de broek geeft aan hoe en op welke temperatuur de broek gewassen moet worden. Of doet u die eerste keer liever even een handwasje? Wat het ook moge worden, na het wassen de broek nooit, maar dan ook echt nooit in de droger stoppen. Ophangen is de kunst, zodat de nieuwe broek zijn vorm kan behouden. Kan dat niet buiten, dan maar in de douche. Waarom is dit nodig? Omdat een echt goede pantalon gemaakt is van een natuurlijke stof. Die geeft voorkeur aan gewoon drogen. In een later stadium kunt u de pantalon natuurlijk ook naar de reiniging brengen.

Strijken
Nadat de pantalon gewassen is, wil ze gestreken worden. Start dit proces weer door even op het label te kijken op welke temperatuur de broek gestreken kan worden. Is geen temperatuur vermeld, kies dan voor een gemiddelde. Voor een pantalon geldt dat een vouw in de broekspijp zit. Let daar bij het strijken goed op. Ligt de broekspijp niet goed, dan krijgt u een dubbele vouw. Dat zorgt er voor dat u zich niet happy voelt tijdens het dragen. Overigens wordt een pantalon niet gewoon gestreken, want dan beschadigt u de stof. Leg een vochtig wit doekje over de pantalon en strijk over dit doekje. Maak het na gebruik opnieuw vochtig en strijk het volgende stuk. Zo blijft de stof mooi intact en ontstaat een mooie vouw. De bovenkant van de broek trekt u over de strijkplank waarna u eventuele plooien mooi volgt.

Opbergen
De nieuwe pantalon is gebruiksklaar, maar hoeft nog niet direct ingezet te worden. U bergt ze dus op. Ook hier gelden regels die helpen de pantalon mooi te houden en bijdragen aan uw draaggenot. Leg een pantalon nooit gewoon in de kledingkast. Een pantalon moet hangen. Op een passende kleerhanger, waarbij het bovenstuk vrij uit hangt en de pijpen keurig langs de vouwen. Zo is uw pantalon altijd direct gebruiksklaar. Na gebruik hangt u ze weer op dezelfde manier in de kast, zij het dat u ze eerst even met een kledingborstel schoon veegt. Sommigen adviseren de borstel te bevochtigen met water waarin u een beetje ammoniak oplost. Het kan echter ook gewoon met een kledingborstel die u een klein beetje nat maakt. Laat de pantalon wel even rustig buiten de kast drogen. Gebruik nooit, maar dan ook echt nooit, de ijzeren hangertjes die u bij de reiniging mee krijgt voor het ophangen van uw pantalon. Ze zorgen voor kreuken en tekenen erg, waardoor uw pantalon er verfromfraaid uit gaat zien. Doodzonde!

 

Motten
Vroeger rook iedereen die een zondags pak droeg naar mottenballen. Dat had te maken met het gegeven dat kleding die niet goed schoon is en opgesloten hangt muf kan gaan ruiken. Dat trekt motten aan, die zich in de kleding nestelen. Het prachtige lied van Dorus “Er leven twee motten in mijn ouwe jas” geeft weer wat vervolgens gebeurt. De motten vreten gaten in uw pantalon. Gelukkig hebben we hier tegenwoordig nauwelijks nog last van en zijn mottenballen echt niet meer noodzakelijk. Wat wel aan te bevelen is, is om op verschillenden plekken in de kledingkast een stuk lekker ruikende zeep te leggen. Dat zorgt voor een lekkere, frisse geur in de kast en er voor dat uw kleding fris ruikt wanneer u ze uit de kast neemt. Let op met geurkaarten en dergelijke, want die ruiken vaak hetzelfde als de toiletverfrisser en dat is het laatste wat u wilt meemaken, dat uw pantalon naar toiletverfrisser ruikt.

Gekleed zijn
Uitgangspunt is dat iedereen er iedere dag mooi, goed gekleed en verzorgd uit wil zien. Dat helpt u om de dag goed te beginnen en bij slechte dagen om er goed doorheen te komen. Mooie kleding geeft zelfvertrouwen. Scheidt daarom de zogenaamde casual kleding van de kleding voor gelegenheden, feesten en dergelijke. Een ander punt is dat kleding vernieuwd wil worden. Er bestaan helaas geen ‘eeuwigdurende pantalons’. Neem daarom zou nu en dan even wat tijd om, samen met uw partner, een half uurtje te surfen om te zien of er leuke, trendy, pantalons te vinden zijn. U vindt online, zoals bij www.menofallnations.nl, steeds de laatste trends en soms hele leuke koopjes. Wie op die manier zijn kleding regelmatig vernieuwd, zal nooit een opmerking krijgen dat iets toch echt niet meer kan of dat het echt al heel lang uit de mode is.

Basisgarderobe
Op kledinggebied kunnen mannen van vrouwen leren. Vrouwen hebben altijd een deel van hun kleding als basisgarderobe. Zo zal een zwarte pantalon, een wit shirt of een ecru linnen colbert altijd te combineren zijn met andere kleding. Tevens geldt dat alle drie eigenlijk nooit uit de mode zijn, mits het witte shirt geen opvallende kraag heeft. Door op die manier naar kleding te kijken en zo’n 10% van de collectie uit basiskleding te laten bestaan, ondersteunen New Men zich zelf. Overigens geldt deze tip tevens voor wat betreft werkkleding voor op kantoor of zo. Tot slot nog een andere tip. Bij een mooie pantalon horen bijpassende sokken en bijpassende schoenen. Sneakers zijn leuk, maar kunnen niet altijd overal onder gedragen worden. Behalve wanneer ze, zoals dat deze zomer het geval zal zijn, uiterst trendy, een opvallende – en contrasterende kleur hebben.

No more articles