overhemd met hoge kraag

Trendy en stijlvol: overhemd met hoge kraag

Als modebewuste man van tegenwoordig trekt u er regelmatig tijd voor uit om uw garderobe up-to-date te houden. Gelukkig hoeft u vandaag de dag niet altijd de deur uit om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in de wereld van de herenmode. Al was het alleen al omdat dit jaar u graag op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen. Wij houden de internationale catwalks nauwlettend in de gaten en vertalen de aantrekkelijkste noviteiten naar de collecties die u in onze webshop aantreft. Een van de vele leuke trends die we daarbij signaleerden is die van het overhemd met hoge kraag. Hebt u zo’n overhemd nog niet in uw kast hangen? Lees dan snel door en ontdek waarom het overhemd met hoge kraag een ‘must have’ is!

Het belang van uiterlijk
Uw uiterlijke verschijning is iets waar u dagelijks mee te maken hebt. De indruk die u op andere mensen maakt, hangt nauw samen met de aandacht die u aan uw voorkomen besteedt. U gaat regelmatig naar de kapper, kiest uw schoenen met zorg en stemt iedere dag weer uw kledingkeuze af op uw bezigheden en uw gezelschap. In uw contact met andere mensen doet uw uiterlijk veel. Een bekende Amerikaanse acteur heeft ooit gezegd dat we maar één keer de kans krijgen om een eerste indruk te maken. En of we het nu leuk vinden of niet, die zo belangrijke eerste indruk is vaak gebaseerd op uiterlijke kenmerken. Het is dan ook zaak ervoor te zorgen dat de indruk die u maakt een goede is; dat kan alleen maar een positief effect hebben op uw contact met andere mensen.

Uw eigen smaak als richtlijn
Uiteraard is het wel van belang dat u bij uw kledingkeuze rekening houdt met uw persoonlijke smaak en stijl. Het heeft weinig zin om kledingstukken te gaan dragen omdat ze nu eenmaal ‘in de mode’ zijn; als u zich er niet prettig in voelt, dan straalt u dat ook uit en dat is nu net wat u beter kunt voorkomen. Het gaat erom dat u uw eigen stijl ontdekt – en binnen die eigen stijl kunt u dan uw kleding afstemmen op de eisen en omstandigheden van het moment. Hebt u een belangrijke zakelijke afspraak, dan kleedt u zich formeel – maar wel op een manier die bij u past. Zo past u zich aan de gelegenheid aan, zonder uzelf te verliezen. Hetzelfde geldt voor informelere settings: ook hier is het belangrijk dat u zich enerzijds kleedt op de gelegenheid, maar anderzijds wel uw eigen smaak volgt. Door dit als uitgangspunt te gebruiken, zult u zich bij iedere gelegenheid op uw gemak voelen.

Een overhemd past altijd
Een overhemd is een kledingstuk dat bij veel gelegenheden geschikt is. Associeert u een overhemd vooral met een pak en denkt u op grond daarvan dat overhemden niets voor u zijn? Kijkt u dan vooral even rond in de online winkel van dit jaar; daar zult u al snel zien dat het dragen van een overhemd beslist niet alleen gepast is in combinatie met een kostuum! Overhemden zijn er in vele soorten en maten, ze zijn er effen en met uiteenlopende dessins en bovendien in diverse modellen – het moet dus wel heel raar lopen, wil er geen exemplaar bij zijn dat uw goedkeuring weg kan dragen! Overhemden passen inderdaad uitstekend onder een pak, zeker als u kiest voor een uitvoering in het klassieke model. Maar deze herenkledij is ook prima te dragen in uw vrije tijd of tijdens wat minder officiële gelegenheden.

Van Frans tot ‘button down’
Zoals gezegd zijn er veel soorten overhemden. Het klassieke overhemd is de variant met de zogeheten Franse boord en het is dit shirt dat meestal wordt gekozen voor bij een pak. Waarschijnlijk kent u ook wel de wat minder formele variant met de ‘button down’-boord, dat wil zeggen het overhemd waarvan u de kraag met knoopjes op het voorpand vastzet. Verder zijn er ook nog overhemden met een zogeheten ‘wide spread’-boord (ook wel Italiaanse boord genoemd). Deze shirts hebben een ruimer vallende kraag, waardoor ze goed samengaan met een nonchalanter gestrikte das. Ook is er dan nog het overhemd dat een witte boord combineert met een shirt in een andere kleur of dessin. Ook de ‘vadermoordenaar’ is de moeite van het vermelden waard: dit is het overhemd dat traditiegetrouw gedragen wordt onder een smokingjasje. Het moge duidelijk zijn: er is een overhemd voor iedere man en voor iedere gelegenheid!

Ieder seizoen een passend overhemd
In de webwinkel van dit jaar vindt u overhemden te kust en te keur, in diverse kleuren, modellen en stoffen. Wij zorgen dat al onze collecties de nodige overhemden bieden die aansluiten bij het seizoen. Daarbij hebt u altijd de keuze uit praktische basiskleuren en de meer trendy uitvoeringen. Zoals onze merknaam al aangeeft, willen wij kleding bieden voor iedere man en we streven er dan ook naar dat ook u altijd kunt slagen in onze winkel. Daarbij doelen we uiteraard niet alleen op onze overhemden, maar op onze hele collectie. Of u nu uitsluitend de inhoud van uw kledingkast wat wilt oppeppen of een compleet nieuwe garderobe aan wilt schaffen, bij ons vindt u altijd wat u zoekt.

Modieus en stijlvol
Vraagt de gelegenheid om een modieuze maar toch chique outfit? Overweeg dan eens een overhemd met een hoge kraag. Een dergelijk model geeft u al snel een zekere Italiaanse allure en is dan ook een type overhemd dat niet mag ontbreken in de kast van de modebewuste man van nu. Met dit specifieke overhemd kiest u nu eens niet voor traditioneel en klassiek, onder meer omdat u het niet met een stropdas zult dragen. Omdat deze overhemden zoals gezegd qua stijl en snit nogal Italiaans aandoen, komt u er echter wel degelijk stijlvol mee voor de dag. Als u een relatief lange nek hebt, heeft een overhemd met een hoge kraag een extra voordeel: uw nek lijkt er minder lang door. Overhemden met hoge kraag lenen zich bij uitstek voor gelegenheden die niet per se een klassieke ‘look’ vereisen, maar waarbij u wel ‘gekleed’ ten tonele wilt verschijnen.

De juiste outfit bij dit jaar
Belangrijke vergadering, zakelijke presentatie, bruiloft of kerstdiner-in-stijl? Om welke situatie het ook gaat, bij dit jaar kunt u altijd terecht voor een passende outfit. In de stoffen die u prettig vindt dragen, in uw favoriete kleuren en altijd passend bij het seizoen. In onze webwinkel vindt u naadloos op elkaar aansluitende combinaties van broeken, shirts en truien met daarin de nieuwste trends verwerkt, maar wel altijd in de stijl die ons zo merk kenmerkt. Wij bieden mode voor iedere man – dus ook voor u!

No more articles