overhemd dubbele kraag

Een overhemd met een dubbel kraag aanschaffen?

Het overhemd heeft de laatste jaren een enorme verandering ondergaan. Was het vroeger een kledingstuk voor officiële gelegenheden en voor het werk, tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit een mannen kledingkast, aangezien vooral als casual kledingstuk gebruikt wordt.

Modern
Voor de moderne man betekent dit dat hij verschillende soorten overhemden heeft. Het chique overhemd voor die officiële momenten. Vaak is dat een effen gekleurd wit, zwart of lichtblauw overhemd. Daarnaast vindt u in zijn kledingkast shirts die bij jeans passen en die dus casual gedragen kunnen worden. Hierdoor is niet alleen de kledingstijl van de man veranderd, het verplicht de mannen om regelmatig hun shirt-voorraad te herzien en nieuwe, bij de tijd passende, hemden aan te schaffen. Dat kan door met uw partner lekker te gaan shoppen en, voor veel mannen een ware zegen, door samen online te surfen. Er zijn heel wat webwinkels te vinden die trendy overhemden aanbieden. Belangrijk daarbij is om goed te letten op de maat en de kwaliteit van de stoffen die gebruikt worden. Voor de betere overhemden zijn sites zoals die van dit jaar een bezoek meer dan waard. Niet alleen wisselt de voorraad regelmatig, er zijn met diezelfde regelmaat leuke koopjes te vinden.

Wat is belangrijk bij een overhemd?
Er zijn een paar gouden regels die bij de koop van een overhemd in acht genomen moeten worden.
1. Zorg dat het past. Een te kleine maat leidt tot het goed zichtbaar worden van ‘buikhendeltjes’.
2. Kijk naar de lengte van het shirt. Een te kort shirt kruipt voortdurend uit de broek, waardoor uw buik bloot komt te liggen. Onprettig en irritant. Een te lang overhemd leidt tot opeen proppen van stof in uw broek. Voelt onprettig en ziet er niet best uit.
3. Koop stoffen die uw huid verdragen kunnen. Dat is voor iedereen anders, maar daarom niet minder belangrijk. Het leukste shirt ter wereld zal in de kast eindigen als het steeds jeukt of uw huid irriteert.
4. Tegenwoordig stelt men prijs op duurzame stoffen. Wie een overhemd koopt dat gemaakt is van een natuurlijke stof, zoals linnen of bio katoen, voldoet zonder problemen aan deze eis.
5. Let er op of een shirt getailleerd is. Heren met enige buikvorming zijn goed beraden om af te zien van een dergelijk shirt of een grotere maat te kopen, zodat de knopen niet duidelijk onder druk staan en het shirt zichtbaar te klein lijkt.
6. Waar u eveneens op moet letten, is de lengte van de mouwen. Sommige mannen hebben langere armen. Kies dan voor een shirt met extra lange mouwen.
7. Durf mee te gaan met de tijd. Volhardt niet in bekende patronen of kleuren. Daarmee doet u zichzelf te kort. Fris uw kledingcollectie eens op.
8. Weet dat u meer dan vier of vijf shirt nodig heeft. Dat heeft en te maken met het feit dat kleding regelmatig gewassen wordt, maar vooral met uw uitstraling. Steeds hetzelfde dragen, zorgt er voor dat men u saai kan gaan vinden. Afwisseling is vanzelfsprekend voor de moderne man.

Trendy
Voor mannen is de Italiaanse mode van groot belang. Hier vindt u prachtige, frisse, geklede overhemden, die bijdragen aan een mannelijke uitstraling. Zo heeft Italië ons verrast met de overhemden met dubbele kraag. Deze trend gaat verder, omdat men naast de dubbele kraag ook de tweekleurige kraag heeft ingevoerd, waarbij de tweede kleur terug komt in het shirt via de knoopgatenlijn en aan de achterkant van de manchetten. Dat geeft een prachtig beeld op het moment dat u de mouwen licht oprolt. Deze moderne overhemden zijn in allerlei kleurstellingen verkrijgbaar. Effen, twee kleuren, zonder motief en met motief. Op die manier kunt u volop gebruik maken van dit modebeeld, doordat het effen overhemd, met dubbele kraag onder een kostuum past, terwijl een soortgelijk hemd met motief ideaal is voor de jeans. Voor casual gebruik dus. Sommige motieven zijn zelfs van dien aard dat ze in beide gevallen gedragen kunnen worden. Waarbij aan u de keuze gelaten wordt om dat met of zonder stropdas te doen.

Knoopjes
Naast de dubbele kraag en eventuele applicaties, vindt u bij de Italiaanse overhemden tevens een veranderde knopenvolgorde. Een ‘gewoon’ overhemd heeft een knopenrij van 6 of 7 knopen, die op gelijke afstand van elkaar staan. Het moderne Italiaanse shirt kent aan de bovenkant bij elkaar geplaatste rijtjes van 2 of 3 knopen of zelfs beide. Dat komt prachtig tot zijn recht wanneer een aantal knopen open staan. Deze andere vormgeving vindt u eveneens op de manchetten terug. Hier heeft men gekozen voor 2 of 3 knopen. Overigens kunt u deze shirts zowel onder een colbert als casual dragen.

Combineren
Wat een overhemd zo bijzonder maakt is de kans om te kunnen combineren. Ieder overhemd met dubbele kraag kunt u combineren met verschillende typen broeken en met colberts. Belangrijk daarbij is dat de schoenen bijpassend zijn. Dat betekent voor de zomerse trend dat het sneakers in een opzichtige kleur mogen zijn. Schoenen zijn belangrijk, want schoenen die niet passen bij uw kleding of die niet prachtig gepoetst zijn, breken de mooiste kleding af. Voor de moderne man geldt dat ‘het geheel passen moet’.

Uitstraling
New Men hebben uitstraling. Ze willen graag gezien worden. Dat betekent dat de keuze voor kleding doordacht is. Een goed advies is om bij twijfel van een kledingstuk af te zien. Feit is namelijk dat twijfel er voor kan zorgen dat het kledingstuk in de kast eindigt en van daar in de kledingzak verdwijnt. Zonde, van uw geld en van het kledingstuk. Een andere tip is om regelmatig eens op kledingblogs te kijken wat de nieuwste trends zijn. U hoeft ze niet te volgen. Dat beslist u zelf. Het is echter wel handig om een beetje te weten wat er speelt. Een moderne man die ouderwets gekleed gaat, zal daar ongetwijfeld door dames op gewezen worden. Waarom dit laten gebeuren als u dit met een half uurtje per maand kunt voorkomen?

Neem de tijd
Vaak horen we dat we geen of zo weinig tijd hebben voor iets. Is dat echt het geval? Kunt u echt geen half uurtje per maand vrij maken om even online te surfen en te kijken wat er op het gebied van de herenmode speelt? Maak het u dan heel gemakkelijk en kijk even bij www.menofallnations.nl. Hier vindt u de laatste trends, mooie producten en prima prijzen. Een van de beste tips voor mannen is om regelmatig iets nieuws aan te schaffen. Daarmee voorkomt u dat u plotseling zo wat de hele kleding collectie moet vernieuwen. Daardoor gaat u altijd leuk, bij de tijd gekleed. Dat geeft en een goed gevoel, draagt bij aan uw zelfvertrouwen en zorgt er voor dat het ander geslacht u in beeld heeft of krijgt. Want niets is saaier dan een man die steeds hetzelfde gekleed gaat, waar niets afwisselends aan te ontdekken valt. Vraag uw partner maar wat ze van uw kledingstijl vindt en u bent voorlopig in een leuk gesprek verwikkeld. Wilt u dat liever niet? Vraag dan of ze samen met u naar die mooie Italiaanse stijlhemden met dubbele kraag wil kijken om te zien wat bij u past.

 

No more articles