Oscar de la Renta pre-fall 2015 collectie

Twee maanden na zijn dood is de allerlaatste collectie van Oscar de la Renta zelf uitgebracht. Het is de laatste collectie waar Oscar persoonlijk nog aan heeft gewerkt. Als je naar de kledingstukken kijkt zie je duidelijk de bekende kenmerken van Oscar de la Renta terugkomen. Levendige kleuren in de tinten fuchsia, citrus oranje, smaragdgroen en licht blauw worden gecombineerd met elegante marine blauw en neutrale kleuren. De kleding voor overdag is klassiek en moeiteloos met jurken die op die knie vallen of net eronder. Terwijl de avondkleding een dramatische verklaring maakt met veel lagen die in de taille naar buiten lopen en die bloeien met glinsterende accenten en ruches. Het is bij elkaar een prachtige collectie.

Oscar de la Renta is op 82 jarige leeftijd overleden. Hij was een erg bekende modeman die is begonnen bij verschillende modehuizen waaronder Dior en Balmain. Hij is door het ontwerpen van jurken erg beroemd geworden. Veel beroemdheden droegen jurken naar bekende award shows. Ook veel beroemdheden zijn getrouwd in een jurk van Oscar de la Renta. Ook heeft hij veel awards ontvangen door zijn werk.

Ben je benieuwd naar de laatste collectie die ontworpen is door Oscar de la Renta zelf? Dan kan je hieronder even een kijkje nemen naar een aantal ontwerpen van de collectie.

No more articles