News: Monique van Heist protesteert tijdens Fair Fashion Lab

De modeontwerpster Monique van Heist protesteert tijdens de expositie Fair Fashion Lab tegen massaproductie in de textielindustrie. De expositie levert kritiek op de arbeidsomstandigheden in massaproductiefabrieken. Elke dag worden wereldwijd namelijk zo’n 30 miljoen mensen uitgebuit in de textielindustrie. Denk nog eens terug aan de ramp in de kledingfabriek in Bangladesh.

Onder andere het werk van Monique van Heist zal te zien zijn tijdens de expositie. Het is een interactieve expositie. Bezoekers worden namelijk geprikkeld om zelf actief aan het werk te gaan met oplossingen voor fair fashion. Zo laat Monique bezoekers zelf ervaren hoe het is om een kledingstuk te ontwerpen. Ze geeft hierbij de ontwerppatronen van haar protest coat vrij. You go girl!

De expositie Fair Fashion Lab is een onderzoek van het Humanity House naar de toekomst van eerlijke mode. De expositie presenteert vanuit zes invalshoeken oplossingen voor de problemen in de textielindustrie. Tijdens de expositie wordt de kracht van kunst, design en technologie met elkaar gecombineerd.

Benieuwd naar de expositie? Fair Fashion Lab is van 26 april tot en met 31 december te zien in het Humanity House in Den Haag.

Klik hier voor meer informatie.

No more articles