natuurlijke kleding

Natuurlijke kleding: de trend van nu

We verlangen steeds meer terug naar de natuur. We wonen in steden, werken in steden, winkelen in steden en ontspannen in steden. Tussen het beton en het metselwerk is moeder natuur vaak ver te zoeken. Hoewel daar ook wel verandering in komt. Steeds meer zien we dat de natuur terug de stad in gebracht wordt. We verlangen naar de natuur, onze natuur.

Terug naar de natuur

Een trend die daarbij hoort is natuurlijke kleding. Als we onszelf niet kunnen omringen met natuur, kunnen we onszelf altijd nog omhullen met natuurlijke materialen. Natuurlijke kleding voelt goed. We voelen ons thuis in de natuurlijke vezels, zonder synthetische materialen en chemische verf. Dat komt doordat natuurlijke materialen beter resoneren met ons eigen lichaam. Beide zijn van organisch materiaal gemaakt en zodoende herkent het lichaam de structuur van natuurlijke vezels die in kleding is verwerkt.

De kleding had decennia terug wellicht een safari-imago door de natuurlijke tinten. Die tijd hebben we echter ver achter ons gelaten. Ontwerpers zijn gaan experimenteren met verschillende natuurlijke materialen, verf en pasvormen en zo is natuurlijke kleding juist erg trendy.

 

Natuurlijke kleding

Natuurlijke kleding is kleding van natuurlijke materialen gemaakt. Daarnaast zijn er geen chemische stoffen aan toegevoegd, bijvoorbeeld in de vorm van synthetische vezels of chemische verf. Ook heeft het textiel waarvan natuurlijke kleding is gemaakt geen bleekproces ondergaan. De natuurlijke kleur is zoveel mogelijk behouden, of eventueel geverfd met natuurlijke verf en natuurlijke pigmenten.

Natuurlijke kleding is gemaakt van katoen, hennep, tencel, bamboe, linnen of andere plantachtige materialen. Daarnaast zijn er dierlijke vezels die gebruikt worden voor kleding zoals wol, zijde, leder en camel. Voor al deze materialen geldt dat ze het beste te gebruiken en te dragen zijn als ze zo min mogelijk chemische processen zijn ondergaan. Dat voel je namelijk. Natuurlijke kleding is zacht en u zult voelen dat u zich er graag mee omhult. Er zitten minder of geen toxische stoffen in. Uw huid is het grootste orgaan dat u heeft en bedenkt u zich dat de huid altijd sporen van stoffen opneemt uit uw kleding. Een groot voordeel is dat u geen last hebt statische elektriciteit. Geen statische haren meer met natuurlijke kleding!

Gelukkig is er steeds meer natuurlijke kleding op de markt te vinden, want het draagt heerlijk. Het is warm, comfortabel, fijn in onderhoud en heel erg betaalbaar. Ook de ontwerpers van dit jaar doen hun best zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken in het ontwerpen van de collectie.

Ecologisch en natuurlijk

Ecologische kleding is eigenlijk altijd natuurlijk, maar natuurlijke kleding hoeft niet altijd ecologisch te zijn. Bij ecologische of duurzame kleding worden natuurlijke materialen gebruikt, zo min mogelijk chemische processen en er wordt veel rekening gehouden met mens, dier, plant en milieu. Zo wordt het katoen bijvoorbeeld op ecologische wijze geteeld, krijgen de plukkers een eerlijk loon, wordt er geen gebruik gemaakt van kinderarbeid en wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met transport om de CO2-uitstoot te verkleinen. Bij natuurlijke kleding zou u misschien verwachten dat dit ook allemaal gebeurd, maar dat hoeft dus niet.

Natuurlijke kleding is gemaakt van natuurlijke materialen, maar het kan zijn dat deze op niet-biologische wijze zijn verkregen. Houd u er dus rekening mee dat het niet altijd hetzelfde is. Wilt u louter duurzame kleding dragen, kijk dan goed naar de keurmerken die de kleding heeft of de verkoper kan laten zien. Er zijn keurmerken die te maken hebben met een eerlijke behandeling van de mens, zoals Fairtrade. Er zijn ook keurmerken die juist meer ingaan op de wijze waarop het textiel wordt verkregen en behandeld, zoals EKO.

 

Een natuurlijke garderobe

Natuurlijke kleding kopen doet u omdat deze kleding erg prettig draagt. De lichte, natuurlijke vezels zorgen voor groot draagcomfort. Het lichaam voelt zich er erg prettig bij, dat zult u wel merken. Daarnaast doet u, ondanks dat de kleding misschien niet ecologisch is, toch iets voor het milieu, omdat er weinig of geen synthetische stoffen en chemische verf wordt gebruikt. Bovendien is natuurlijke kleding biologisch afbreekbaar, op een ritsje en een knoopje na misschien.

Het zou niet goed zijn voor het milieu om al u kleding weg te doen en een hele nieuwe garderobe aan te schaffen. U kunt eens een paar natuurlijke kledingstukken aan uw huidige garderobe toevoegen om zo verfrissende combinaties te maken.

Combineer natuurlijke kleding

Natuurlijke kleding heeft over het algemeen genomen niet hele felle kleuren. Dit komt omdat de verf die is gebruikt voor de kleding vaak natuurlijke pigmenten bevat en de natuur heeft nu eenmaal geen fluoriserende kleuren. Daardoor zijn de stukken wat neutraler en dus beter te combineren met uw bestaande garderobe. U kunt natuurlijke kleding zelfs goed combineren met kleding van synthetische materialen.

Denk bijvoorbeeld aan een katoenen shirt op een bestaande jeans. Of combineer uw sportkleding die vaak synthetisch is met sportkleding van bamboe. U zult overigens direct het verschil merken. Combineer een overhemd van natuurlijke materialen met uw bestaande zakelijke garderobe. Vooral met een onderhemd van natuurlijke materialen zal zorgen voor heerlijk draagcomfort.

Natuurlijk in alle stijlen

Modeontwerpers ontwerpen werkelijk in alle stijlen natuurlijke kleding. U koopt relaxte hooties, T-shirts, longsleeves en jeans voor uw casual of sportieve outfit. U vindt stijlvolle colberts, overhemden en zelfs stropdassen voor uw zakelijke look. Zo hoeft u, als u overstapt naar natuurlijke kleding, geen outfit te missen. Stoere lederen jacks, wollen truien, winterse mutsen en sjaals. Hot en trendy broeken met bijpassende riemen en zelfs schoenen. Voor werkelijk elk kledingstuk kunt u op de natuurlijke tour.

Juist voor speciale gelegenheden zult u slagen voor en met natuurlijke kleding. De kleding trekt de aandacht doordat deze vaak met meer zorg is gemaakt. Het is geen eenheidsworst en dat is te zien.

Vier seizoenen lang natuurlijk

U draagt natuurlijke kleding van de winter tot en met de herfst. Natuurlijk weet u dat wol heerlijk warm is in de winter. In de zomer kunt u voor een fris effect lichte linnen en katoenen kledingstukken dragen. Juist door uw lichaam te bedekken zult u uw lichaam in de hitte met natuurlijke materialen koel houden. Dit in tegenstelling tot synthetische materialen die niet ademen en geen vocht opnemen. In de andere seizoenen kunt u natuurlijke kleding ook gemakkelijk in laagjes over elkaar dragen, afhankelijk van het weertype. Door de lichte structuur en draagcomfort voelt het niet alsof u zit opgesloten in uw kleding, zoals vaak bij synthetisch materiaal.

Natuurlijke kleding kopen bij dit jaar

Bent u verkocht en wilt u ook op zoek naar prachtige natuurlijke kleding? Neem dan een kijkje in de webshop van dit jaar. Hier vindt u de mooiste en meest betaalbare natuurlijke kleding. dit jaar is altijd trendy en bij de tijd. Zo kunt u met gemak online winkelen vanuit uw huiskamer en komt de natuurlijke kleding vanzelf naar u toe.

No more articles