Musthave: Pandora Essence collectie

Afgelopen week zijn we met een paar leden van de redactie van Fashion Insider naar Amersfoort afgereisd om een bezoekje te brengen aan de Pandora winkel. Pandora heeft een nieuwe collectie, de Essence collectie, en die moesten wij als echte sieraden liefhebbers natuurlijk even bekijken! Op de redactie zijn we al fan van de klassieke bedels en armbanden van Pandora en hebben nu ook een paar items van de Essence collectie aan ons verlanglijstje voor de feestdagen toegevoegd.

Het begon allemaal ongeveer dertig jaar geleden. Een, toen, simpele sieraden winkel zou later uitgroeien tot de Pandora die we nu kennen. De eigenaars van de winkel, Per Enevoldsen en zijn vrouw Winnie, reisden regelmatig af naar Thailand om op zoek te gaan naar sieraden die ze konden importeren. In 1987 focuste de winkel zich op hun eigen sieraden en Pandora begon zich te ontwikkelen. Vandaag de dag staat Pandora bekend om zijn mooie charms, ringen en bedels.

Nieuw bij Pandora is de Essence collectie, deze collectie geeft je de mogelijkheid om door middel van speciale charms uit te drukken wie jij bent en wat jij belangrijk vindt. De standaard collectie ‘Unforgettable Moments’ richt zich vooral op gebeurtenissen in het leven en de nieuwe Essence collectie richt zich echt specifiek op jezelf.

Pandora heeft wereldwijd een enquête gehouden onder duizenden vrouwen om erachter te komen welke waarden het meest werden genoemd. Op basis van deze lijst met waarden zijn de Meaningfull charms uit de Essence collectie ontworpen. Elke charm heeft dus een speciale betekenis en vertegenwoordigd een bepaalde waarde. Door bepaalde charms met waarden die veel voor jou betekenen te combineren creëer jij jouw eigen unieke charm combinatie. Voorbeelden van waarden zijn Curiosity, Belief, Caring, Creativity en Optimism. In de winkel is een display waarop de charms tentoongesteld liggen en een boekje met daarin een uitleg bij elke charm.

De materialen die Pandora gebruikt voor haar sieraden zijn sterling zilver en 14K goud, zo ook in de nieuwe Essence collectie. Pandora vindt de echtheid van materialen erg belangrijk, de bedels worden dus niet gemaakt met laagjes zilver om metaal heen. Al het materiaal is echt en zullen dus niet na een jaar opeens zwart worden. De sieraden zullen een lange tijd mee gaan, mits je ze goed verzorgd. Wat ook handig is aan het Essence concept, is dat de charms blijven zitten op de armband waar jij ze loslaat. Dit kan door de siliconen grip die binnen in elke charm ziet.

Er is namelijk niets verbeterd: Dit is een ander concept tov de klassieke armband. Daar bewegen de charms nog wel gewoon, Essence staat daar helemaal los van.

Ben je benieuwd welke charm bij jou past, doe dan de test op de website van Pandora. Bekijk hieronder een paar van de Essence charms. Spreken de bedels je aan en wil je meer zien van de Essence collectie? Ga dan naar de dichtstbijzijnde store.

Creativity, €169,-

Freedom, €34,-

Optimism, €49,-

 

Curiosity, €35,-

Peace, €49,-

No more articles