Must see: top 5 shopsteden

Winkelen kan worden gezien als één van de favoriete bezigheden van de vrouw. Lekker de stad afstruinen met vriendinnen en tussendoor gezellig lunchen. Na een dag shoppen even uitrusten op het terras met een lekker wijntje, en de dag is helemaal geslaagd. Ben jij ook zo gek op shoppen?
Hieronder heeft personal shopper Suzi Vasques Dias de beste 5 shopsteden onder elkaar gezet:

5. Berlijn

Bij Berlijn denk je misschien niet zo snel aan shoppen, maar Berlijn heeft het allemaal! De grootste en bekendste winkelstraat van Berlijn is de Kurfürstendamm, hier kan je de mooiste designerkleding kopen. De lokale ontwerpers vind je in de hippe wijk Prenzlauer Berg. Breng ook een bezoek aan de KaDeWe en de Karstadt, warenhuizen waar je veel bekende en minder bekende merken bij elkaar vindt.

4. Madrid

In Madrid is het vaak superlekker weer. Je kunt het shoppen dus combineren met een drankje op een terrasje in de zon. In de Gran Via vind je alle bekende winkelketens. Ben je op zoek naar iets bijzonders? In Calle del Arenal vind je vooral Spaanse winkels, een ideale plek om een uniek item te scoren.

3. Londen

Londen is een heerlijke stad om in te shoppen. Iedereen kent Harrods. Dit is namelijk één van de bekendste warenhuizen ter wereld. Goedkoop is Harrods echter niet. Shoppen kan je daarom veel beter in Oxford Street. Ben je op zoek naar een leuke vintage jurkje? Ga dan naar East End, daar vind je vintage en retrowinkels.

2. Parijs

Ga naar modestad Parijs, de oorsprong van merken als Chanel en Louis Vuitton. Deze merken vind je onder andere in de vele warenhuizen, zoals Galeries Lafayette, maar in Le Marais vind je kleine en beter betaalbare boutiques. Wil je shoppen waar de echte parisiens shoppen? Ga dan naar Rue de Rennes.

1. New York

De beste shopstad ter wereld is natuurlijk New York. In the city that never sleeps kan je je shophart helemaal ophalen. Niet alleen de sfeer en de fashion van New York zijn geweldig, je kunt er ook heerlijk goedkoop shoppen. Merken als Tommy Hilfiger en Michael Kors zijn daar veel goedkoper en daarom heb je in New York het perfecte excuus om wat merkkleding en een mooie tas aan te schaffen. Niet onbelangrijk, ook de cosmetica is in the USA goedkoper.

No more articles