Must see: Harrods Magazine Christmas Beauty Special

Speciaal voor de Feestdagen komt Harrods met make-up tutorials op papier in een Christmas Beauty Special van haar Harrods Magazine. De Beauty Special toont verschillende feestelijke looks gemaakt met make-upproducten die te koop zijn bij het Engelse warenhuis.

Van klassieke rode lippen en sjieke oogschaduw tot edgy bling bling en lots of sparkle: make-up artist Alex Babsky tovert model Katarina om tot een ware Snow Queen.

De eerste look is volgens de make-upartist een hedendaagse versie van Sneeuw Witje. “De ruby-red lippen maken een dramatic statement, zorg daarom dat ze opvallen door een bleke, lichtgevende teint te maken met parelmoer accenten boven de ogen, boven je lip en onder de brug van je neus.”

De tweede look heeft meer snowiness en sparkle. “Breng eyeliner aan in cat’s-eye shape. Doe wat wenkbrauwgel op je wenkbrauwen en dep daar wat cosmetische glitters op. Maak de look af met roze blush en een shimmery lipgloss.”

De derde look is genaamd Ice Maiden. “Breng een blauwe oogschaduw aan op je ooglid, van wimper tot wenkbrauw. Ik heb er enkele Swarovski kristallen op bevestigd wat de ogen een raindrop effect geeft. Breng deze aan met lijm die je gebruikt voor nepwimpers. Alle aandacht is gevestigd op de ogen, breng daarom wat foundation aan op je wenkbrauwen en lippen.”

De vierde look bevat feestelijke sterretjes. “Bij deze look draait het om licht-reflecterende elementen. Gebruik grijs en zilvere crème oogschaduw en smeer er lipbalsem op voor een plakkerig effect. Plaats de kleine sterren rond je ogen en laat mascara of eyeliner achterwege voor een onschuldig effect. Teken je wenkbrauwen in en maak je look af met een subtiele roze lipstick.”

De laatste look laat zien dat je ook met warmere kleuren een snow-queen cool look kunt creëren. “Warmere kleuren kunnen ook snow-queen cool lijken met glinstering. “Ik heb de ogen laten spreken met goudkleurige eyeliner en ik heb wat glanzende oogschaduw onder het ooglid aangebracht in een katachtige vorm. De lippen heb ik een bleke kleur gegeven en wat cosmetische glitters. Maak de look af met sparkly mascara.”

De foto’s zijn gemaakt door Rui Faria.

Welke look is jouw favoriet?

No more articles