Modetrends vaak in zowel kleding als interieur

Veel liefhebbers van fashion, houden ook van interieur. Hoewel voor velen kleding toch net even wat belangrijker is dan het interieur van hun woning, zijn de gelijkenissen groot: vintage en retro zien we bijvoorbeeld in zowel modeland als interieurland. Hetzelfde geldt voor pastelkleuren en bronzen kleuren.


Kleuren tafelkleden komen overeen met kleding

“We noemen onze producten niet zomaar interieuraankleding, maar echt tafelmode”, geeft webshop Cottona.nl aan. Onze stoffen en het gebruik van kleuren en kleurcombinaties is vaak heel erg geïnspireerd op de mode die we op straat zien. Momenteel zijn industriële en vintage interieurs helemaal in. Dezelfde trend zien we in de mode een beetje. Daar zijn retro en vintage helemaal hot. De stijl van dit moment is dan ook geïnspireerd op vroegere lifestyletrends.

Je ziet het ook vaak in televisieprogramma’s, magazines of simpelweg bij mensen thuis: zijn mensen wat excentrieke en kleurrijk gekleed? Dan lees je dat ook in hun interieur af. Zijn mensen erg gekleed en/of chic? Dan weerspiegelt hun huis dat vaak. Het is volgens Cottona dan ook niet gek dat mensen zowel hun kleding als interieur op elkaar hebben afgestemd. Vaak gebeurt dat onbewust, maar hebben mensen met een sterke gekozen stijl enorm de drang om zichzelf te profileren. Woning en uiterlijk zijn daar hele gemakkelijke instrumenten voor.

No more articles